Műsorújság
RTL Most

Búcsút inthet több miniszter az év végén?

Cáfolta a kormány átalakításáról szóló sajtóinformációkat a miniszterelnök szóvivője.
Szijjártó Péter, a miniszterelnök szóvivője a Független Hírügynökségnek közleményében leszögezte: senki nem készül semmilyen kormányátalakításra, mert nem a kormány, hanem az ország átszervezése, megújítása zajlik.

Többlépcsős kormányátalakítást tervez Orbán Viktor miniszterelnök - értesült a Népszabadság kormányközeli forrásból. A miniszteri posztokon csere idén decemberben vagy jövő januárban várható a 2012-es adótörvények, a költségvetés és a többtucatnyi sarkalatos törvény elfogadása után.

A lap azt írja, hogy a miniszterelnök már tavaly, az első nem hivatalos kormányülésen azt közölte a miniszterekkel, hogy mandátumuk idén december 31-ig szól. Konkrétumokat nem említ, de a cikk szerint összességében az a fideszes alaphang, hogy a humán csúcsminisztérium „nincs irányítva”, Réthelyi Miklós gyenge és már nyáron mennie kellene. Martonyi János külügyminiszter cáfolta, de foglalkozott azzal, hogy feláll a bársonyszékből az EU-elnökség lezárultával. Olyan hírek is kiszivárogtak, hogy Fellegi Tamás is fontolgatta a távozását és Matolcsy Györgyről is az az általános vélekedés, hogy az utolsó költségvetése a 2012-es lesz.

A lap forrásai azt valószínűsítik, hogy a 2014-es választások előtt 8-9 hónappal Orbán Viktor valószínűleg ismét újrarendezi a miniszteri tablót, az már a "kampányfelállás" lesz.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók