Híradó

2011.05.04. 17:50 (szerda)

Visszatér az állam az energiapiacra?

Visszatér az állam az energiapiacra?

A fogyasztók érdekében szállna be az állam újra a hazai energiaszolgáltatásba.

Magas a számla, és nehezen értelmezhető. A Fidesz frakcióvezetője szerint ugyanazért az áramért és gázért többet fizetünk ugyanazoknak a multicégeknek, mint a nyugati fogyasztók.

A frakcióvezető szerint nem áll meg a munka az áram, a gáz és a távfűtés árának befagyasztásával.

„A nagy áramszolgáltatók, a nagy gázszolgáltatók abszolút visszaélnek az erőfölényükkel” – mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője.

A frakció egy éves munkáját értékelő Lázár János szerint a következő időszakban nemcsak azt vizsgálnák meg, hogyan lehet a vízdíjat és a szemétszállítás költségét is csökkenteni, de azt is támogatnák, hogy az állam visszatérjen az energiapiacra.

„Jó lenne, ha a magyar állam föllépne energiaszolgáltatóként, újjáépítene egy ilyen üzleti ágat, lenne esetleg egy állami energiaszolgáltató, aminek lenne lakossági szolgáltatása energiapiacon, árampiacon vagy gázpiacon, ha ez a parlament elé kerül, mi maximálisan támogatjuk” – mondta Lázár János, a Fidesz frakcióvezetője.

A frakcióvezető felvetésére az RTL Híradó által megkeresett, külföldi kézben lévő energiaszolgáltatók egyelőre nem akartak reagálni.

Lázár János évértékelésére válaszul filmet készített az LMP. A párt szerint egyebek mellett az egykulcsos adó, és a munkanélküliség növekedése miatt van kevesebb pénze az embereknek a rezsire is.

„A Fidesz választási igézetével szemben nem szakított a bukott gazdaságpolitikával” –mondta Schiffer András, az LMP frakcióvezetője.

A Jobbik szerint a kormány csak megszorít, míg a szocialisták azt állítják: szegényellenes politikát folytat.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való