Híradó

2011.05.03. 08:21 (kedd)

Osztottak-szoroztak az érettségizők

Osztottak-szoroztak az érettségizők

A matematika írásbelivel folytatódott kedden reggel 8 órától az idei érettségi időszak.

Az idei érettségi vizsgák hétfőn reggel 8-kor, magyar nyelv és irodalom vizsgákkal kezdődtek, kedden a matematikával folytatódott a sor. A matematika középszintű írásbeli vizsgája 180 percig tart. A vizsga két részből áll: az első feladatlap kitöltésére 45 perce lesz az érettségizőknek, míg a második feladatlap megoldására összesen 135 perc áll a rendelkezésükre.

A matematika emelt szintű írásbeli vizsga ennél hosszabb, összesen 240 percig tart, és ugyancsak két részből áll. Az I. részfeladatsor négy feladatot foglal magában, a feladatok több részkérdést is tartalmazhatnak, míg a II. részfeladatsor öt, egyenként 16 pontos feladatból áll. A vizsgázónak az öt feladatból négyet kell kiválasztania, megoldania. A javításkor ezt a négyet fogják értékelni.

Matematikából egyébként középszinten 1.265 helyszínen 89.678 vizsgázó, emelt szinten pedig 55 helyszínen, összesen 2.961 vizsgázó tett érettségi vizsgát. Közép- és emelt szinten is megengedett segédeszköz volt a függvénytáblázat, egyszerű - tehát szöveges adatok tárolására nem alkalmas- zsebszámológép, körző, vonalzó, szögmérő, melyekről a vizsgázó gondoskodik. Matematikából középszinten angol, francia, horvát, német, olasz, orosz, román, spanyol, szerb és szlovák nyelven, emelt szinten angol és német nyelven is tettek érettségi vizsgát.

Szerdán történelemből, csütörtökön angol, pénteken pedig német nyelvből vizsgáznak a tanulók. A diákok választása alapján ebben a vizsgaidőszakban 192 tárgyból lesz középszintű és 57 tárgyból emelt szintű érettségi vizsga.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való