Műsorújság
RTL Most

Megerősített védelem a repülőtéren

Bin Laden halálhírének bejelentése után, óvatosságból megerősítették a budapesti amerikai nagykövetség és a Liszt Ferenc repülőtér védelmét.
Amerikában az utcán ünnepelték Oszama Bin Laden megölését, Budapesten, az Amerikai Nagykövetség viszont csendes volt. A legnagyobb zajt az épület előtt dolgozó munkások csinálták. Felújítják ugyanis a díszburkolatot. De nem csak munkásból van sok az épült körül. Rendőrből is.

„Reagálva a külpolitikai eseményekre a magyar rendőrség megtett minden szükséges lépést arra vonatkozóan, hogy az Amerikai Egyesült Államok magyarországi külképviseleteihez tartozó összes objektum védelmét megerősítse” – mondta Makula György, a BRFK szóvivője.

Megerősítette a rendőrség a repülőtér védelmét is. Főleg az amerikai járatokat ellenőrzik kiemelten.

Martonyi János külügyminiszter szerint komoly sikert ért el Egyesült Államok, de nagyon figyelni kell az Al Kaida reakciójára.

„Jelképes győzelemre került sor, de azt jól tudjuk, hogy az Al Kaida tovább fog működni. Az alvezérek, és jó néhány további alvezér továbbra is életben van, az sem zárható ki, hogy válaszként további akciókat szerveznek” – mondta Martonyi János, külügyminiszter.

A külügyminiszter szerint ezért erősítették meg több nagykövetség, és a reptér védelmét. A terrorelhárító központ vezetője szerint is fontos az óvatosság, de Magyarországot semmilyen fenyegetés nem érte eddig.

„Ha a tényt veszem figyelembe, ami történt, akkor nyílván kár lenne azt mondani, hogy semmilyen szinten nem nőtt. Nyílván nőtt egyfajta szinten a világban a terrorfenyegetettség. De olyan, ami nekünk konkrét információ lenne, az jelenleg nincs” – mondta Hajdu János, TEK.

Nem tudnak konkrét fenyegetésről az Afganisztánban állomásozó magyar katonák sem. Ezért a kormány nem tervezi, hogy hazahívja őket.

Legnézettebb videók