Műsorújság
RTL Most

Az állatokat „szolgálják és védik”

Állatvédőrséget alapítottak a polgárőrök és az állatvédők csütörtökön.
Az Országos Polgárőr Szövetség és az állatvédők együttműködési megállapodásához ugyanis a rendőrség is csatlakozott. Összesen hat szervezet írta alá az egyezményt: az Országos Polgárőr Szövetség, a Rendőrtiszti Főiskola, az International Police Association Magyar Szekciója, a Budapesti Közterület-felügyelet, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete és a Cerberos Állatvédő Egyesület.

A magát Állatvédőrségnek nevezett szervezet ezentúl együtt próbál hatékonyan fellépni az állatkínzás ellen. Az Állatvédőrség abban bízik, hogy országos érdekvédelmi szervezetként a hatóságokkal együttműködve képes a szükséges jogi lépésekre, amelyek elengedhetetlenek az állatkínzás elleni sikeres küzdelemhez. A tagok jogi és gyakorlati kiképzést is kapnak az ORFK-tól. A szervezet munkája az érdekvédelmi szférában Magyarországon egyedülállónak számít - közölte a Független Hírügynökséggel Joó István, a Cerberos Állatvédő Egyesület elnökétől.

Naponta átlagosan 2-3 állat szenved el súlyos bántalmazást, ám ez a szám csupán a bejelentett eseteket jelzi. Az állatkínzások többségére azonban nem derül fény, például azért, mert a szemtanúk nem tudják, kihez forduljanak segítségért. Mostantól tudhatják: az Állatvédőrséghez.

Legnézettebb videók