Híradó

2011.04.29. 14:01 (péntek)

Az állatokat „szolgálják és védik”

Az állatokat „szolgálják és védik”

Állatvédőrséget alapítottak a polgárőrök és az állatvédők csütörtökön.

Az Országos Polgárőr Szövetség és az állatvédők együttműködési megállapodásához ugyanis a rendőrség is csatlakozott. Összesen hat szervezet írta alá az egyezményt: az Országos Polgárőr Szövetség, a Rendőrtiszti Főiskola, az International Police Association Magyar Szekciója, a Budapesti Közterület-felügyelet, a Magyar Ebtenyésztők Országos Egyesülete és a Cerberos Állatvédő Egyesület.

A magát Állatvédőrségnek nevezett szervezet ezentúl együtt próbál hatékonyan fellépni az állatkínzás ellen. Az Állatvédőrség abban bízik, hogy országos érdekvédelmi szervezetként a hatóságokkal együttműködve képes a szükséges jogi lépésekre, amelyek elengedhetetlenek az állatkínzás elleni sikeres küzdelemhez. A tagok jogi és gyakorlati kiképzést is kapnak az ORFK-tól. A szervezet munkája az érdekvédelmi szférában Magyarországon egyedülállónak számít - közölte a Független Hírügynökséggel Joó István, a Cerberos Állatvédő Egyesület elnökétől.

Naponta átlagosan 2-3 állat szenved el súlyos bántalmazást, ám ez a szám csupán a bejelentett eseteket jelzi. Az állatkínzások többségére azonban nem derül fény, például azért, mert a szemtanúk nem tudják, kihez forduljanak segítségért. Mostantól tudhatják: az Állatvédőrséghez.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való