Műsorújság
RTL Most

Hasson a józanság szava a ballagókra!

Veszélyes lehet, ha sok részeg fiatal elindul az éjszakába és nem vigyáznak magukra.
A palack tartalmát nem bolygatták a keszthelyi diákok: vizet isznak vízzel. Bolondballagással ünneplik, hogy vége az iskolának. Ez is olyan hagyomány, mint a ballagás előtti esti szerenád. A szociális államtitkár közleményt adott ki, amelyben arra kérte a diákokat, hogy ne fogyasszanak alkoholt. Ezek a fiatalok meglepődtek a kérésen.

„Mindenki iszik, ezt hiába tiltják, úgy is fogunk. Azzal egyetértek, hogy senki se üljön így autóba.”

Soltész Miklós elismerte, nem biztos, hogy megfogadják a fiatalok a közlemény intelmeit, de az államtitkár szerint a szülők figyelmét ezzel fel lehet hívni a szerenádozás veszélyeire.

„Nem ér annyit semmi féle együttlét, vagy ünneplés, hogy abból tragédia legyen. Úgy éreztük érdemes figyelmeztetni a fiatalokat és persze a szülőket is erre” – mondta Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium családügyi államtitkára.

Például, hogy a fiatalok ilyenkor az úttesten közlekednek. Vagy, hogy annyira felelőtlenek lesznek, hogy ittasan ülnek autóba. A móka és kacagás pénteken, a rendes ballagáson még folytatódhat, hétfő reggeltől azonban az érettségire kell koncentrálniuk.

A legtöbb középiskolában pénteken lesz a ballagás. De van, ahol ezt szombatra időzítették. Pénteken a lányok elővehetik a blúzt és a szoknyát, mert a csütörtökhöz hasonlóan jó idő lesz, és csak kevés helyen fordulhat elő eső.

Hasonló videók

  • A rendőrség is kivonult éjjel a Puskás Arénához, ahol keddre virradóra órákon át bömböltették egy német metálzenekar új dalát. A környéken élők arra gyanakodtak, hogy a novemberre elkészülő stadionban hangpróbát tart a kivitelező. A hangos zenétől többen aludni sem tudtak. A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja szerint műszaki hiba történt.

  • Az őslakók saját maguk kénytelenek szembeszállni az amazóniai esőerdők pusztítóival - az erdőtüzeket 99 százalékban ugyanis emberek okozzák a Human Rights Watch nevű emberjogi szervezet szerint. A brazil állam semmit nem tesz a fakitermelő vállalatok megfékezésére, amelyek nem válogatnak a módszerekben, hogy újabb és újabb területeket tudjanak kiaknázni.

  • Súlyosan megsérült kirándulót mentettek a tűzoltók Pest megyében. Az idős túrázó egyedül ment a Telki melletti erdőbe, hétfőn kora este. Már sötétedett, amikor elhagyta a kijelölt útvonalat, és eltévedt. Miközben próbált kijutni, elesett, és megsérült. A tűzoltók végül megtalálták, és hordágyon vitték ki az erdőből.

  • Megmentették az életét a rendőrök, de el akart menekülni a helyszínről az a fiatal, aki társával ellopott egy autót, majd miután felborultak a kocsival, beszorult a roncsba. A rendőrök emelték le róla a járművet, de a fiatalember megpróbált elszaladni. Kiderült: a kocsit egy családi ház kertjéből engedély nélkül vitte el, ráadásul jogosítvány nélkül és részegen vezetett.

  • Meghalt Terry Black, eredeti nevén Rácz Károly. A transzvesztita előadóművészként ismert férfit Münchenben ápolták szívinfarktusa után, és a hét végén még a kórházból való hazatérését tervezte, de hétfő délután ott érte a halál.

  • Jogerősen 3 év börtönt kapott az a férfi, aki részegen halálos balesetet okozott, majd sérült társait hátrahagyva elmenekült a helyszínről. A 23 éves fiatalember tavaly áprilisban, Komárom-Esztergom megyében, a bajóti pincesoron egy kisbusszal lesodródott az útról és a hegyoldalban állt meg. Ezután elmenekült, nem segített a sérülteknek, akik közül egy 22 éves lány meghalt.

  • 5 évre enyhítette jogerősen kedden a bíróság annak a kiskunmajsai férfinak a büntetését, aki még 2017 januárjában egy veszekedés után egy percig 60 fokos forróvíz alá tartotta akkor 2 és fél éves lányát. A gyerek keringése ettől összeomlott, újra kellett éleszteni, maradandó sérülései lettek. Az apa első fokon 6 évet kapott. A bíróság arra hivatkozva enyhített, hogy a férfi nem fogta fel teljesen, mit csinál.

  • Máig nem lehet időpontot kérni a 11. kerületi szakrendelőbe ultrahang vizsgálatra. Augusztus elején számoltunk be arról, hogy fél évet kell várni, mert nincs elég  szakorvos. Akkor a kormányhivatal azt ígérte, intézkednek és akár más szolgáltatókat is kijelölnek a kerületieknek. Ismét időpontot akartunk kérni,  azt mondták, két-három hónap múlva tudnak adni, talán februárra. Az önkormányzat szerint a megoldás folyamatban van.

Legnézettebb videók