Műsorújság
RTL Most

Hasson a józanság szava a ballagókra!

Veszélyes lehet, ha sok részeg fiatal elindul az éjszakába és nem vigyáznak magukra.
A palack tartalmát nem bolygatták a keszthelyi diákok: vizet isznak vízzel. Bolondballagással ünneplik, hogy vége az iskolának. Ez is olyan hagyomány, mint a ballagás előtti esti szerenád. A szociális államtitkár közleményt adott ki, amelyben arra kérte a diákokat, hogy ne fogyasszanak alkoholt. Ezek a fiatalok meglepődtek a kérésen.

„Mindenki iszik, ezt hiába tiltják, úgy is fogunk. Azzal egyetértek, hogy senki se üljön így autóba.”

Soltész Miklós elismerte, nem biztos, hogy megfogadják a fiatalok a közlemény intelmeit, de az államtitkár szerint a szülők figyelmét ezzel fel lehet hívni a szerenádozás veszélyeire.

„Nem ér annyit semmi féle együttlét, vagy ünneplés, hogy abból tragédia legyen. Úgy éreztük érdemes figyelmeztetni a fiatalokat és persze a szülőket is erre” – mondta Soltész Miklós, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium családügyi államtitkára.

Például, hogy a fiatalok ilyenkor az úttesten közlekednek. Vagy, hogy annyira felelőtlenek lesznek, hogy ittasan ülnek autóba. A móka és kacagás pénteken, a rendes ballagáson még folytatódhat, hétfő reggeltől azonban az érettségire kell koncentrálniuk.

A legtöbb középiskolában pénteken lesz a ballagás. De van, ahol ezt szombatra időzítették. Pénteken a lányok elővehetik a blúzt és a szoknyát, mert a csütörtökhöz hasonlóan jó idő lesz, és csak kevés helyen fordulhat elő eső.

Legnézettebb videók