Műsorújság
RTL Most

Hónapok óta kétségek között egy rákbeteg

Több mint két hónapja vár hiába szövettani eredményére egy 63 éves prosztatarákos beteg.
Tavaly nyáron derült ki, hogy a 63 éves budapesti férfinek prosztatarákja van. Papírjára rá is írták: minél előbb operáltassa meg daganatát. Először decemberre írták ki műtétre, azt elhalasztották, és végül februárban operálták meg a Debreceni Urológiai Klinikán. A műtét óta azonban semmi sem történt. 9 hete ugyanis hiába vár a szövettani vizsgálat eredményére és a további kezelésekre.

„Akiket utánam műtöttek, azok megkapták két hét múlva a szövettant. Akinek pozitív volt, annak elkezdték a kezelését, én meg azóta várom, minden nap várom, mert állítólag ugye minden nap számít , hogy mi a szövettan” – mondta Nagy Gábor.

Magyarországon évente 1200 ember hal meg prosztatarákban. A legtöbben 75 év felettiek. A Rákellenes Liga elnöke szerint ugyanis, ezzel a daganattal még sokáig lehet élni, ha időben elkezdik a kezelést.

„Mind életet hosszabbít. Azt nem ígérem, hogy nem prosztatarákban fog meghalni, de sokkal később” – mondta Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

A prosztatadaganatot többféleképpen is tudják kezelni: a terápiát azonban mindig a szövettani vizsgálat eredményétől teszik függővé.

A klinikán nem nyilatkoztak, annyit közöltek csak, hogy további vizsgálatok kellenek a pontos diagnózishoz. De hogy milyen vizsgálatok és mikor, arról sem nekünk, sem a betegnek nem mondtak semmit.

Legnézettebb videók