Műsorújság
RTL Most

Hónapok óta kétségek között egy rákbeteg

Több mint két hónapja vár hiába szövettani eredményére egy 63 éves prosztatarákos beteg.
Tavaly nyáron derült ki, hogy a 63 éves budapesti férfinek prosztatarákja van. Papírjára rá is írták: minél előbb operáltassa meg daganatát. Először decemberre írták ki műtétre, azt elhalasztották, és végül februárban operálták meg a Debreceni Urológiai Klinikán. A műtét óta azonban semmi sem történt. 9 hete ugyanis hiába vár a szövettani vizsgálat eredményére és a további kezelésekre.

„Akiket utánam műtöttek, azok megkapták két hét múlva a szövettant. Akinek pozitív volt, annak elkezdték a kezelését, én meg azóta várom, minden nap várom, mert állítólag ugye minden nap számít , hogy mi a szövettan” – mondta Nagy Gábor.

Magyarországon évente 1200 ember hal meg prosztatarákban. A legtöbben 75 év felettiek. A Rákellenes Liga elnöke szerint ugyanis, ezzel a daganattal még sokáig lehet élni, ha időben elkezdik a kezelést.

„Mind életet hosszabbít. Azt nem ígérem, hogy nem prosztatarákban fog meghalni, de sokkal később” – mondta Simon Tamás, a Magyar Rákellenes Liga elnöke.

A prosztatadaganatot többféleképpen is tudják kezelni: a terápiát azonban mindig a szövettani vizsgálat eredményétől teszik függővé.

A klinikán nem nyilatkoztak, annyit közöltek csak, hogy további vizsgálatok kellenek a pontos diagnózishoz. De hogy milyen vizsgálatok és mikor, arról sem nekünk, sem a betegnek nem mondtak semmit.

Hasonló videók

  • A rendőrség is kivonult éjjel a Puskás Arénához, ahol keddre virradóra órákon át bömböltették egy német metálzenekar új dalát. A környéken élők arra gyanakodtak, hogy a novemberre elkészülő stadionban hangpróbát tart a kivitelező. A hangos zenétől többen aludni sem tudtak. A Kiemelt Kormányzati Beruházások Központja szerint műszaki hiba történt.

  • Az őslakók saját maguk kénytelenek szembeszállni az amazóniai esőerdők pusztítóival - az erdőtüzeket 99 százalékban ugyanis emberek okozzák a Human Rights Watch nevű emberjogi szervezet szerint. A brazil állam semmit nem tesz a fakitermelő vállalatok megfékezésére, amelyek nem válogatnak a módszerekben, hogy újabb és újabb területeket tudjanak kiaknázni.

  • Súlyosan megsérült kirándulót mentettek a tűzoltók Pest megyében. Az idős túrázó egyedül ment a Telki melletti erdőbe, hétfőn kora este. Már sötétedett, amikor elhagyta a kijelölt útvonalat, és eltévedt. Miközben próbált kijutni, elesett, és megsérült. A tűzoltók végül megtalálták, és hordágyon vitték ki az erdőből.

  • Megmentették az életét a rendőrök, de el akart menekülni a helyszínről az a fiatal, aki társával ellopott egy autót, majd miután felborultak a kocsival, beszorult a roncsba. A rendőrök emelték le róla a járművet, de a fiatalember megpróbált elszaladni. Kiderült: a kocsit egy családi ház kertjéből engedély nélkül vitte el, ráadásul jogosítvány nélkül és részegen vezetett.

  • Meghalt Terry Black, eredeti nevén Rácz Károly. A transzvesztita előadóművészként ismert férfit Münchenben ápolták szívinfarktusa után, és a hét végén még a kórházból való hazatérését tervezte, de hétfő délután ott érte a halál.

  • Jogerősen 3 év börtönt kapott az a férfi, aki részegen halálos balesetet okozott, majd sérült társait hátrahagyva elmenekült a helyszínről. A 23 éves fiatalember tavaly áprilisban, Komárom-Esztergom megyében, a bajóti pincesoron egy kisbusszal lesodródott az útról és a hegyoldalban állt meg. Ezután elmenekült, nem segített a sérülteknek, akik közül egy 22 éves lány meghalt.

  • 5 évre enyhítette jogerősen kedden a bíróság annak a kiskunmajsai férfinak a büntetését, aki még 2017 januárjában egy veszekedés után egy percig 60 fokos forróvíz alá tartotta akkor 2 és fél éves lányát. A gyerek keringése ettől összeomlott, újra kellett éleszteni, maradandó sérülései lettek. Az apa első fokon 6 évet kapott. A bíróság arra hivatkozva enyhített, hogy a férfi nem fogta fel teljesen, mit csinál.

  • Máig nem lehet időpontot kérni a 11. kerületi szakrendelőbe ultrahang vizsgálatra. Augusztus elején számoltunk be arról, hogy fél évet kell várni, mert nincs elég  szakorvos. Akkor a kormányhivatal azt ígérte, intézkednek és akár más szolgáltatókat is kijelölnek a kerületieknek. Ismét időpontot akartunk kérni,  azt mondták, két-három hónap múlva tudnak adni, talán februárra. Az önkormányzat szerint a megoldás folyamatban van.

Legnézettebb videók