Műsorújság
RTL Most

A balkonra szorulnak ki a füstölgő honatyák

A Vadászterem erkélye az egyetlen hely a Parlament épületében, amely megfelel az új törvényi előírásoknak.
Kényelmes bőrfotelekben, szép bútorok közt dohányozhattak eddig a képviselők. Az egyik dohánygyár csinálta pár éve a dohányzó képviselőknek. Jövő áprilistól ez a szoba bezár. Az új törvény csak a börtönökben és a pszichiátriákon engedi meg a zárt helyen való dohányzást, így a régi jó szivarszobától a képviselőknek is el kell búcsúzniuk.

„Biztosan meg kell szüntetni a Parlamentben is a szivarszobát, nincs kibúvó, hacsak nem arra gondolunk, hogy bizonyos pszichiátriai intézetekben engedélyezni fogják, hogyha a Parlament annak számít, akkor maradhat” – mondta Szilágyi László, az LMP országgyűlési képviselője.

De nem marad: a Parlament sajtófőnöke szerdán ezt válaszolta írásban az RTL Híradó kérdésére. Egy erkélyre kell majd kimenniük a képviselőknek, ha az ülések alatt cigizni akarnak. Dohányozni ugyanis áprilistól nemcsak hogy a zárt helyiségen kívül, de a bejárattól is még öt méterre lehet, és a Vadászterem erkélye az egyetlen, amely megfelel a követelményeknek. Az előterjesztő kormánypárti képviselő, Heintz Tamás egy hónapja hagyta abba a dohányzást, ezért szerdai sajtótájékoztatóján kivörösödött, és erősen izzadt is.

„Nagyjából egy hónapja van az, hogy rendben vagyok, ez a rajtam lévő gyönyörű szép izzadás még mindig egy bizonyos elvonás jele. Nem az alkohol, hanem a dohány, bár mondhatok én, amit akarok, de ez most az” – mondta Heintz Tamás, a Fidesz országgyűlési képviselője.

A dohányzó képviselőknek arra kell felkészülniük, amire mindenkinek: januártól háromhónapnyi türelmi idő után már büntet az ÁNTSZ a tiltott helyen dohányzásért.

Legnézettebb videók