Műsorújság
RTL Most

Senki sem úszta meg a szondáztatást

A húsvéti ellenőrzéseken minden autóst megszondáztattak a rendőrök, akit megállítottak.
„Nincs ilyen belebeszélősük? Abszolút antialkoholista vagyok, kár ezt elpocsékolni.”

A szonda elől senki sem menekülhetett. A húsvéti ellenőrzéseken minden autóst megszondáztattak a rendőrök, akit megállítottak.

Az elmúlt három napban több mint 5000 autóst ellenőriztek, a szonda pedig csaknem 200 esetben jelzett. Az ittas vezetők jogosítványát a helyszínen elvették.

Szentendrén is folyamatosan ellenőrizték az autósokat. Azok a sofőrök, akiknél mindent rendben találtak, ajándékot kaptak a rendőröktől, egészen pontosan egy doboz alkoholmentes sört.

A kerékpárosok sem úszták meg az ellenőrzést. Átnézték felszerelésüket és velük is megfújatták a szondát. Húsvétkor ugyanis a szokásosnál is gyakrabban előfordul, hogy a bicajosok ittasan pattannak nyeregbe.

„Ebben az esetben szabálysértési eljárást indítunk vele szemben, ahol akár 100 ezer forintig terjedő pénzbírsággal is büntethető, amennyiben a befolyásoltság megállapítható” – mondta Gulyás Anita őrnagy.

Szentendrén a hétvégi akcióban egyetlen ittas autóst vagy kerékpárost sem találtak a rendőrök. Gyorshajtás miatt viszont 25 eljárást indítottak.

Tavaly a húsvéti ellenőrzések alatt több mint 600 ittas vezetőt kaptak el a rendőrök. Az eddigi adatok alapján viszont azt remélik, hogy idén csak feleennyi részeg sofőrt igazoltatnak majd.

Legnézettebb videók