Műsorújság
RTL Most

Utolsó hajrá a boltokban

Tömve voltak a piacok, élelmiszerboltok, és nemcsak azokkal, akik az utolsó pillanatra hagyták a teljes bevásárlást.
Piac vagy hipermarket, vidék vagy a főváros. Ma mindenhol működött az ünnepek előtti rutin, sokan álltak sorban. A nagykanizsai piacon például annak is várnia kellett, aki a nagy bevásárláson már túl volt.

Az árusok szerint az igazi húsvét előtti dömping péntek délután volt. Meglepő, de az általunk felkeresett hentesnél a sonka csak a második volt az eladási listán, a legtöbb csirkéből fogyott.

Rögtönzött közvélemény-kutatásunk szerint sokan fogtak már mellé a húsvéti sonkával.

„ Egyszer, évekkel ezelőtt volt, hogy vettünk egy kötözött sonkát, és nem lehetett róla leszedni a kötöző részét, és mire leszedtük széthullott az egész” – mondta Csatlósi Tibor.

„ Leginkább az, hogy állatból készüljön, és ne a sityi-sutyi összepréselt alapanyagból, volt már rossz tapasztalat ezzel” – mondta Varga Béla.

Az ünnepek előtti élelmiszer razziák eredménye szerint idén erre kevesebb lesz az esély.

„A húsvéti élelmiszerbiztonsági ellenőrző akciók kedvezőbb képet mutatnak, javult az ellenőrzött áruk minősége, ez azt jelenti, kis boltban, nagy boltban bátran vásárolhatnak” – mondta Vámos György, az Országos Kereskedelmi Szövetség főtitkára.

Míg tavaly az ellenőrzött áruházak, boltok, üzemek 17 százalékát bírságolták meg, idén ez 10 százalékra csökkent. Legtöbbször a szavatossági idővel volt gond, sok üzlet pedig nem felelt meg a higiéniai előírásoknak.

Csak a kicsomagolás tüntetheti el a csokinyúl örök mosolyát. Édességhiány az ünnepek alatt sem lesz, az édességboltok ugyanis nyitva lesznek, ahogy a benzinkutak, a virágüzletek és az éjjel-nappali boltok is.

Legnézettebb videók