Műsorújság
RTL Most

Moslékkal és kutyatáppal etették rabszolgáikat

Tizennégy uzsorást lepleztek és tartóztattak le néhány hónap leforgása alatt az Ózdi Rendőrkapitányság nyomozói.
Az Ózdi Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztálya koordinálásával már az ötödik uzsorás csoportot leplezték le 2011. április 19-én – közölte a rendőrség csütörtökön. Újabb három helybeli uzsorás kezén csattanhatott a bilincs, így tizennégyre nőtt azok száma, akik uzsora és ehhez kapcsolódó más bűncselekmények elkövetése miatt kerültek őrizetbe Ózdon. A háromtagú csoport egyik tagja nő. Az elfogásban a megyei főkapitányság bevetési szolgálata is részt vett.

Dobi Tamás, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság kommunikációs munkatársa elmondta: az elfogott három gyanúsított – a nyomozás eddigi adatai alapján – az elmúlt években uzsorakölcsönök folyósításából és behajtásából tartotta fenn magát és családját.

A sértetteknek egy-egy alkalommal általában 70 ezer forint körüli összegeket adtak kölcsön, és 50 és 100 százalék közötti kamatot kértek. Volt, akinek tavaly májusban kölcsönadott pár tízezer forintra mostanáig – kevesebb, mint egy év leforgása alatt – 300 ezer forint kamatot számítottak fel. Ha az adós a „futamidőről” érdeklődött, minden esetben azt a választ kapta, hogy az adósság akkor tekinthető rendezettnek, amikor a hitelezők azt jónak látják.

Az ügy abban különbözik az eddigiektől, hogy a gyanúsítottak négy embert tartottak fogva, volt olyan, akit több mint 10 éve. Mindannyiukat dolgoztatták, és minden jövedelmüket elvették. Durván bántak velük, mocskos, embertelen körülmények között tartották őket egy lyukban, enni ugyanazt kapták, mint az állatok: moslékot és kutyatápot. Eledelük az állatokétól csak abban különbözött, hogy az ő lábasukban egy kanál volt – áll a rendőrség közleményében.

Az ügyben végzett nyomozás alapján a három uzsorás két rendbeli uzsora bűncselekmény, öt rendbeli zsarolás bűntett, 4 rendbeli személyi szabadság megsértése és 1 rendbeli jogosulatlan pénzügyi tevékenység bűntett elkövetésével gyanúsítható, ezért őket az Ózdi Rendőrkapitányság őrizetbe vette, és kérte előzetes letartóztatásukat.

Forrás: Független Hírügynökség

A kép illusztráció!

Hasonló videók

  • Dróntámadás ért több szaúdi olajterminált. Emiatt felére csökkent az ország olajkitermelése, így 5 százalékkal visszaesett a világ olajkitermelése is. A szaúdi kormánnyal harcban álló jemeni lázadók vállalták a felelősséget a merényletért, az amerikai kormány szerint mégis Irán áll a támadás mögött.

  • Különös dolgok történnek a Leopárdföld nevű nemzeti parkban az orosz távol-keleten. Az erdőben elhelyezett egyik kamera felvételei szerint az ott élő állatok rendkívüli érdeklődést mutatnak egy GAZ- márkájú teherautó vezetőfülkéje iránt…

  • A magyar demokrácia és jogállamiság helyzetéről tárgyalnak hétfőn az uniós tagállamok külügyminiszterei. A témát az unió soros elnökségét betöltő Finnország vette napirendre, miután az Európai Parlament már egy éve elfogadta az úgynevezett Sargentini-jelentést, amelyben a képviselők azt állapították meg, hogy Magyarországon veszélyben van a jogállamiság. A kormány szerint bevándorláspárti bosszúállók támadják az országot, az MSZP szerint a vitának semmi köze bevándorláshoz.

  • Több mint 16 ezer diplomata útlevelet adott ki az Orbán-kormány 2010 óta – tudta meg a Népszava a Külügyminisztériumtól. Jelenleg is több mint 7600 ilyen okmány van érvényben. A tárca azt közölte: csak indokolt esetben adnak ki diplomata útlevelet. Az LMP szigorítaná a szabályozást, a miniszter azonban nem.

  • Rendőrségi eljárás indult Budakeszin, miután az ellenzék egyik képviselőjelöltje saját költségére 3D-s zebrát festett az új iskolához. Közlekedésbiztonság veszélyeztetése miatt nyomoznak. A zebrát festő jelölt azt mondja, nem kampányolt, hanem aggódott a gyerekek biztonságáért, mert zebra nélkül veszélyes volt az átkelés. Két nappal később az önkormányzat is lépett, és hagyományos zebrát festettek a 3D-s helyére.

  • Földutat avatott a helyi fideszes országgyűlési képviselő Zala megyében. Vigh László polgármesterekkel és egy pappal együtt adott át egy mezőgazdasági utat Nagylengyelnél. A helyi polgármester szerint minden átadóra illik meghívni a térség országgyűlési képviselőjét. A DK szerint a fideszes politikusok a kampányban bármit átadnak és felavatnak.

  • Áron alul próbálják eladni a rezsiutalványt az interneten. Van, aki 5 ezerért, más 6500 forintért árulja. A kormányszóvivő korábban azt mondta, mivel nem névreszólóak a rezsiutalványok, ezért továbbadhatók. A Jobbik képviselője azt mondta: várható volt, hogy sokan pénzzé akarják majd tenni az utalványt, akár áron alul is, ezért szerintük egyszerűbb lett volna eleve pénzt utalni.

  • Egy új, uniós szabály miatt senki se léphet be a netbankjába plusz azonosító nélkül, amelyet többnyire SMS-ben küldenek el a pénzintézetek. És most már 5 ezer forint alatti kártyás fizetéseknél is kérhetik a PIN-kódot. A jegybank kizárólag az online vásárlások szigorítását halasztotta el az új uniós intézkedések közül

Legnézettebb videók