Műsorújság
RTL Most

Igényesebben vásárolunk húsvétra

Egyre kevesebben érdeklődnek a gyorspácolt, vákuumcsomagolt sonkák, és a kakaót alig tartalmazó csokinyulak iránt.
Az egyesület hangsúlyozza, hogy az ideális ízélmény a sértetlen csomagolású, fogyaszthatósági határidőn belüli, hagyományosan pácolt termékektől várható. Ezen kívül megéri nyers sonkát is venni, és hagyományos recept szerint otthon megfőzni. A származási hellyel kapcsolatban érdemes a címkén elhelyezett ovális jelölést keresni, hiszen az a gyártó húsüzemre utal.

Az egyesület szerint a fogyasztók megtanulták, hogy ötszázaléknyi kakaóból és növényi zsírból nem lehet csokoládét készíteni. A csokinyulak és csokitojások között már kapósabbak a jobb minőségű termékek, a kereslet átrendeződésével pedig csökkenhetett a valódi csokoládéból készült figurák árára.

A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy aki valóban finom, csípős tormát szeretne a sonkával együtt az asztalra tenni, az keresse a másfél éve eredetvédettséget élvező hajdúsági tormát. A hungarikumnak ma még nagy konkurenciát jelent a kínai torma.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók