Híradó

2011.04.21. 09:46 (csütörtök)

Igényesebben vásárolunk húsvétra

Igényesebben vásárolunk húsvétra

Egyre kevesebben érdeklődnek a gyorspácolt, vákuumcsomagolt sonkák, és a kakaót alig tartalmazó csokinyulak iránt.

Az egyesület hangsúlyozza, hogy az ideális ízélmény a sértetlen csomagolású, fogyaszthatósági határidőn belüli, hagyományosan pácolt termékektől várható. Ezen kívül megéri nyers sonkát is venni, és hagyományos recept szerint otthon megfőzni. A származási hellyel kapcsolatban érdemes a címkén elhelyezett ovális jelölést keresni, hiszen az a gyártó húsüzemre utal.

Az egyesület szerint a fogyasztók megtanulták, hogy ötszázaléknyi kakaóból és növényi zsírból nem lehet csokoládét készíteni. A csokinyulak és csokitojások között már kapósabbak a jobb minőségű termékek, a kereslet átrendeződésével pedig csökkenhetett a valódi csokoládéból készült figurák árára.

A Fogyasztóvédők Magyarországi Egyesülete felhívja a fogyasztók figyelmét, hogy aki valóban finom, csípős tormát szeretne a sonkával együtt az asztalra tenni, az keresse a másfél éve eredetvédettséget élvező hajdúsági tormát. A hungarikumnak ma még nagy konkurenciát jelent a kínai torma.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való