Műsorújság
RTL Most

Felpörgetik az európai turizmust

A Távol-Keleten, Dél-Amerikában és az arab országokban akarják többet reklámozni Európát, mert ott a kontinens egzotikumnak számít.
Mintha lángokban állna a római Colosseum. A szokatlan installációval a műemlékvédelem fontosságára hívta fel a figyelmet az olasz főváros, és ezzel egyben a turistákat is szórakoztatták tavaly nyáron. Emellett több olyan részt is megnyitottak az épületben a közönség előtt, ahova addig nem juthattak be a látogatók.

Egy másik népszerű úti cél a horvát tengerpart. A turisztikai szakemberek abban bíznak, hogy az idei év jó lesz. Tavaly, a gazdasági válság után már növekedést is mértek.

„A tendenciák pozitívak, viszont a kollégák az Európai Unióban elmondták: nem csak Magyarország van abban a nehéz helyzetben, hogy az árverseny hatására a szolgáltatások árai lementek, és, hogy a bevételek csökkentek, hanem ez egy összprobléma minden európai uniós ország számára” – mondta Horváth Gergely, a Magyar Turizmus Zrt. vezérigazgatója.

Legalábbis azoknak, akik a turizmusból élnek. A turistáknak viszont éppen kedvező, hogy olcsóbban üdülhetnek.

Az egyik legnépszerűbb turisztikai célpont a francia főváros. Az Európai Turisztikai Bizottság a Távol-Keleten, Amerikában, vagy az arab országokban azon dolgozik, hogy minél többen jöjjenek a kontinensre. Kínában egzotikus úti célnak számít Európa.

„A kínaiak Európa varázsát akarják átélni. Egyre több ilyen utat kínálnak, van, amelyen öt nap alatt akár 11 országot is bejárnak a turisták” - mondta Petra Hedorfer, az Európai Turisztikai Bizottság elnöke.

A szakember abban bízik, hogy idén is nő az utazási kedv, és így még többen jönnek Európába, köztük Magyarországra is.

Legnézettebb videók