Műsorújság
RTL Most

100 lakásban élnek napok óta gáz nélkül

Múlt kedd óta nincsen gázszolgáltatás egy szombathelyi tízemeletes házban.
Múlt kedd óta nem tudja használni a gáztűzhelyt egy asszony. A lakásban a bojler és a konvektorok sem működnek, a gázt ugyanis nemrég elzárták. Nemcsak nála, hanem a tízemeletes ház többi száz lakásában is.

„Nagyon hiányzik, mert mi lényegében azzal főzünk, azzal fűtünk. Megmondom őszintén engem annyira nem is zavar mert én egyedül vagyok, megoldom a dolgokat. De itt nagyon sok gyerek van, kisgyerekes anyák” – mondta Nagy Imréné.

Nemrég gázszivárgást észleltek az egyik lakásban. Miután a szerelő megtalálta a hibás vezetéket, kiderült, hogy nem lehet elzárni a gázcsapot. Sem a lakásban, sem a ház alagsorában. Ezért kellett
az egész házban elzárni a gázt.

A közös tulajdonban lévő vezetékeket az épület fenntartásáért felelős cégnek kell karbantartania, a lakásokban találhatókat pedig a tulajdonosoknak. Gáz csak akkor lesz ismét az épületben, ha minden hibát kijavítanak.

„Várhatóan csütörtökön reggel tervezzük, hogy az alapvezetékek és a felszálló gáz aláhelyezése megtörténik. Ehhez viszont előtte minden lakásban el kell zárni a mérőt. Tehát nem lehet olyan helyzet, hogy véletlenül egy lakásban gázömlés legyen” – mondta Lökkös Judit, a SZOVA Zrt. társasház-kezelő osztályának vezetője.

Viszont, ha kiderül, hogy más lakásban is szivárog a gáz, akkor azt is ki kell javítani, és a szolgáltató csak azután nyitja meg újból a gázcsapot.

Hasonló videók

  • Milliókat gyűjtöttek a beteg kislánynak, mégsem utal Zoé családjának az alapítvány - ezt állítja a gyerek édesapja. A ritka csontdaganatban szenvedő Zoénak egy nyírbélteki alapítvány indított gyűjtést korábban, de onnan még egy fillérhez sem jutott hozzá a család. Az apa szerint hiába igazolja számlákkal a költéseket, az alapítvány minduntalan visszautasítja. Az alapító szerint mindenről a kuratórium dönt, de azt most épp átszervezik.

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

Legnézettebb videók