Műsorújság
RTL Most

100 lakásban élnek napok óta gáz nélkül

Múlt kedd óta nincsen gázszolgáltatás egy szombathelyi tízemeletes házban.
Múlt kedd óta nem tudja használni a gáztűzhelyt egy asszony. A lakásban a bojler és a konvektorok sem működnek, a gázt ugyanis nemrég elzárták. Nemcsak nála, hanem a tízemeletes ház többi száz lakásában is.

„Nagyon hiányzik, mert mi lényegében azzal főzünk, azzal fűtünk. Megmondom őszintén engem annyira nem is zavar mert én egyedül vagyok, megoldom a dolgokat. De itt nagyon sok gyerek van, kisgyerekes anyák” – mondta Nagy Imréné.

Nemrég gázszivárgást észleltek az egyik lakásban. Miután a szerelő megtalálta a hibás vezetéket, kiderült, hogy nem lehet elzárni a gázcsapot. Sem a lakásban, sem a ház alagsorában. Ezért kellett
az egész házban elzárni a gázt.

A közös tulajdonban lévő vezetékeket az épület fenntartásáért felelős cégnek kell karbantartania, a lakásokban találhatókat pedig a tulajdonosoknak. Gáz csak akkor lesz ismét az épületben, ha minden hibát kijavítanak.

„Várhatóan csütörtökön reggel tervezzük, hogy az alapvezetékek és a felszálló gáz aláhelyezése megtörténik. Ehhez viszont előtte minden lakásban el kell zárni a mérőt. Tehát nem lehet olyan helyzet, hogy véletlenül egy lakásban gázömlés legyen” – mondta Lökkös Judit, a SZOVA Zrt. társasház-kezelő osztályának vezetője.

Viszont, ha kiderül, hogy más lakásban is szivárog a gáz, akkor azt is ki kell javítani, és a szolgáltató csak azután nyitja meg újból a gázcsapot.

Legnézettebb videók