Műsorújság
RTL Most

Nem lesz drágább a húsvét

Nem nőttek jelentősen a húsvéti ételek árai. A kalácsot, a sonkát, és a tojást most akciós áron kínálják a legtöbb boltban.
Az egyik legdrágább húsvéti tojás a patkolt. Több ezer forint egy díszes darab, de a tojáspatkoló igazi hungarikum, úgyhogy befektetésnek sem utolsó. A Néprajzi Múzeumban már most elkezdődött a húsvéti készülődés. Az ország legszebb tojásait állították ki. Az igazi profiktól még tanulni is lehetett.

A boltokban is elkezdődött a húsvéti vásár. A legtöbb helyen akciósan árulják a húsvéti ételeket. Kalács már van 250 forintért – ez nagyjából annyi, mint tavaly. A tojás viszont 10-15 százalékkal drágább, mint egy éve. A sonka kilója pedig 1000 és 2000 forint között van.

Az ár leginkább a minőségtől függ. Egy nagyobb darab akár 5000 forint is lehet, igaz, ezt hat hétig füstölték, és akár egy évig is eláll.

„A sonka ára nem nőtt feltűnően az elmúlt időszakban. 25 ezer forint alatt nem szabad sonkát venni, de nemcsak az árat kell figyelni, hanem tessék megnézni a gyártót, hogy legális helyről származik-e az áru” – mondta Menczel Lászlóné, a Vágóállat- és Hús Terméktanács titkára.

A titkár szerint csak megbízható helyről szabad vásárolni, és minden esetben ellenőrizni kell a szavatossági időt, és hogy pontosan mi is van a csomagolásban.

Legnézettebb videók