Műsorújság
RTL Most

Nem lesz drágább a húsvét

Nem nőttek jelentősen a húsvéti ételek árai. A kalácsot, a sonkát, és a tojást most akciós áron kínálják a legtöbb boltban.
Az egyik legdrágább húsvéti tojás a patkolt. Több ezer forint egy díszes darab, de a tojáspatkoló igazi hungarikum, úgyhogy befektetésnek sem utolsó. A Néprajzi Múzeumban már most elkezdődött a húsvéti készülődés. Az ország legszebb tojásait állították ki. Az igazi profiktól még tanulni is lehetett.

A boltokban is elkezdődött a húsvéti vásár. A legtöbb helyen akciósan árulják a húsvéti ételeket. Kalács már van 250 forintért – ez nagyjából annyi, mint tavaly. A tojás viszont 10-15 százalékkal drágább, mint egy éve. A sonka kilója pedig 1000 és 2000 forint között van.

Az ár leginkább a minőségtől függ. Egy nagyobb darab akár 5000 forint is lehet, igaz, ezt hat hétig füstölték, és akár egy évig is eláll.

„A sonka ára nem nőtt feltűnően az elmúlt időszakban. 25 ezer forint alatt nem szabad sonkát venni, de nemcsak az árat kell figyelni, hanem tessék megnézni a gyártót, hogy legális helyről származik-e az áru” – mondta Menczel Lászlóné, a Vágóállat- és Hús Terméktanács titkára.

A titkár szerint csak megbízható helyről szabad vásárolni, és minden esetben ellenőrizni kell a szavatossági időt, és hogy pontosan mi is van a csomagolásban.

Hasonló videók

  • Film készült a világhírű operaénekes, Luciano Pavarotti életéről. A filmet az Oscar-díjas Ron Howard rendezte, és Magyarországon először a 16. Cinefest Miskolci Nemzetközi Filmfesztiválon mutatták be. A gálavetítés alkalmával Miskolcra jött a művész özvegye, aki a híradónak nemcsak arról beszélt, hogy tetszett-e neki a film, hanem arról is, milyen férj volt Pavarotti.

  • A Once/Egyszer egy ír utcazenész és egy cseh lány elsőre lehetetlennek tűnő szerelméről szól. A zenés darab alapjául szolgáló film 2008-ban megkapta a legjobb eredeti dalnak járó Oscar-díjat. A musicalt most a Madách Színház is bemutatja. A darab különlegessége, hogy a színpadon játszó színészek zenészek is egyben.

  • El kell árulnia az Emberi Erőforrások Minisztériumának, hová költöztetné a fóti gyermekotthon lakóit a bíróság első fokú döntése szerint. A pert Szél Bernadett független képviselő indította, aki szerint az is kiderült a tárgyaláson, hogy a kormánynak semmilyen szakmai koncepciója nincs a költöztetéssel kapcsolatban. A minisztérium azt írta, jobb körülményeket szeretnének az otthon lakóinak. Arról, hogy kiadják-e az adatokat, vagy fellebbeznek, később döntenek.

  • Nem jutott be a helyi választási bizottság péntek esti ülésére egy győri szocialista képviselő. Juhász István azért fordult a testülethez, mert szerinte a fideszes polgármester és egy kormánypárti képviselő törvénytelenül kampányolt. A politikus szerint az aljegyző utasítására nem engedték be az ülésre, ahol távollétében mindkét beadványát elutasították. A győri aljegyző viszont azt mondja: ha őt hívta volna fel, akkor beengedték volna a szocialista képviselőt, az egyébként nyilvános ülésre.

  • Többedszer zavarták meg egymás kampányrendezvényeit ellenzéki és kormánypárti politikusok. Legutóbb a pénteken parkoló automatáknak öltözött aktivisták próbálták megzavarni Karácsony Gergely tájékoztatóját, de a rendészek nem engedték őket az esemény közelébe. Az RTL Híradónak nyilatkozó politológus szerint ez a fajta kampány elsősorban a Fidesznek érdeke, és egyre több hasonló eset várható.

  • Kifütyülték az egészségügyi államtitkárt az orvosok a Magyar Orvosi Kamara nagygyűlésén. Az elnök elmondása szerint tavasszal már megállapodtak a béremelésről, de a kormány - szerinte - nem tartotta be ígéretét. Így ezen a fórumon vártak választ a követeléseikre. Az orvosok piros és fehér lapot kaptak, hogy reagálhassanak, de nem érték be ennyivel. A Miniszterelnökség helyettes államtitkárának beszédét is többször félbeszakították.

  • Mindössze néhány tucatnyian lézengtek az 51-es körzetnél a nevadai sivatagban, ahol az UFO-hívők szerint földönkívülieket rejteget az amerikai hadsereg. Egy vicces, internetes felhívásban toboroztak tömegeket, hogy leleplezzék az állítólagos titkos katonai bázist. 2 milliónál többen jelezték, hogy mennek, de - mint kiderült - csak szórakoztak.

  • Teljes tűzoltófelszereléssel 22 emeletet azaz több mint 500 lépcsőfokot kellett megmászni a tűzoltók budapesti versenyén. Nemcsak az emeletek miatt nehéz a küzdelem, hanem azért is mert több mint 30 kilót kell cipelniük. A 2003-ban született rekordot azonban most sem sikerült megdönteni. A tűzoltókról még több felvételt nézhet: ITT!

Legnézettebb videók