Műsorújság
RTL Most

Elbonthatják a kacsalábon forgó palotát?

Az 1,6 milliárdért eladásra kínált családi ház garázsa és alapjának egy része önkormányzati telken áll.
Két család és több száz aranyhal kényelmesen elfér az ország egyik legdrágább családi házában, a tulajdonos egymilliárd hatszázmillió forintért árulja. Ez irányár, alkudni is lehet, de az új tulajdonosnak várnia kell a beköltözéssel. Az önkormányzat ugyanis bontani akar. A telek egy része a kerületé.

„Pont a határon állunk. Ez a terület az önkormányzat tulajdona, ez pedig az ügyfelemé” – mondta Kertész-Bakos Ferenc jogi képviselő

A tulajdonos jogi képviselője szerint azért mertek így építkezni, mert 2003-ban megállapodtak a XVII. kerületi önkormányzattal arról, hogy később megkapják majd a telket, ha adnak helyette egy másikat. Addig pedig bérlik a területet. De a csere eddig nem sikerült, az önkormányzat visszakéri a telket. De azon már rajta van a ház alapjának és a garázsnak egy része.

„Jogtalannak ítéljük a helyzetet, ami abból adódik, hogy felmondta az önkormányzat a bérleti szerződését, amit ő maga határozott korábban egy képviselőtestületi ülésen” – mondta a jogi képviselő.

A polgármester szerint ilyen bérleti szerződést nem is köthettek volna az elődei.

„Az előző városvezetés utólagosan lepapírozta ezt a dolgot, kötött egy bérleti szerződést az elfoglalt területekre, ez a bérleti szerződés 2009. december 31-ig érvényben volt. Mi ezt nem hosszabbítottuk meg, és minden erőnkkel azon vagyunk, hogy a jogszerű állapotot helyreállítsuk” – mondta Riz Levente polgármester.

Hogy végül le kell-e bontani az ország egyik legdrágább házának az alapját, arról majd a bíróság dönt.

Legnézettebb videók