Műsorújság
RTL Most

Tovább kell mennie a robbanás áldozatainak

18 lakónak szerdán el kell hagynia azt a panziót is, ahol eddig meghúzhatták magukat.
„Hétfőn még úgy volt, hogy a hét második felében visszaköltözhetnek a lakók a megsérült Nefelejcs utcai lakásokba, szerdán azonban kiderült, hogy a közműveket kikötötték a detonáció után, így villany, víz és gáz sincs a házban. A szolgáltatók szakemberei várhatóan még szerdán megvizsgálják, mi az, amit esetleg javítani vagy cserélni kell ahhoz, hogy a közműveket vissza lehessen kötni” - mondta a Független Hírügynökségnek Vető Marietta, a VII. kerületi önkormányzat szóvivője.

„Szerdán a panzióban elszállásolt 18 embernek ki kell költözni, mert a szobákba csütörtökön egy másik csoport költözik. Ez nem most derült ki, a panziót már korábban lefoglalták holnaptól. Akiknek nincs hová menniük, azoknak a polgári védelem biztosít lakhatást a befogadó szálláson” - tette hozzá a szóvivő.

Balogh Zoltán polgári védelmi főhadnagy a Független Hírügynökségnek azt mondta: délután beszélnek a panzióban lakókkal, akkor derül ki, pontosan hányan igénylik az elhelyezést. A felajánlott szállás a X. kerületben van, itt 12 embert lakhat, ha többen is segítségre szorulnak, azokat is el fogják tudni szállásolni egy másik helyen. Ez nem egy négycsillagos szálloda, de arra tökéletesen alkalmas, hogy az emberek néhány napot eltöltsenek - tette hozzá.

A robbanás a régi, kétszintes bérház második emeleti lakásában történt múlt hét szerdán, akkor a társasház mind a 29 lakását ki kellett üríteni. A házban 60-an éltek, közülük 10 lakás lakói, összesen 18 ember kért segítséget az önkormányzattól, ők azóta egy kerületi panzióban laktak, költségeiket az önkormányzat fizette. A házban három olyan lakás van, melyet vissza kell bontani és újra kell építeni. A robbanásban hárman sérültek meg, közülük ketten súlyosan.

Forrás: Független Hírügynökség

Hasonló videók

  • Milliókat gyűjtöttek a beteg kislánynak, mégsem utal Zoé családjának az alapítvány - ezt állítja a gyerek édesapja. A ritka csontdaganatban szenvedő Zoénak egy nyírbélteki alapítvány indított gyűjtést korábban, de onnan még egy fillérhez sem jutott hozzá a család. Az apa szerint hiába igazolja számlákkal a költéseket, az alapítvány minduntalan visszautasítja. Az alapító szerint mindenről a kuratórium dönt, de azt most épp átszervezik.

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

Legnézettebb videók