Műsorújság
RTL Most

Bilincsbe verték a bankrablót

Előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki nemrég több bankot is kirabolt.
Előzetes letartóztatásba helyezték azt a férfit, aki az elmúlt hetekben több bankot is kirabolt a fővárosban, Pest és Komárom Esztergom megyében. A 39 éves pusztazámori férfit egy érdi hotelben kapták el múlt pénteken. A rabló beismerő vallomást tett, a rendőröknek azt mondta, hogy a pénzt vállalkozásai finanszírozására fordította.

Parókával a fején, borostásan sétált be a bankokba a rabló. Az elmúlt egy hónapban négy pénzintézetet támadott meg, háromból pénzt is sikerült szereznie.

Hétfőn már kopaszon és borosta nélkül állt a bíróság elé. Pénteken fogták el egy érdi hotelben, miután a nyomozók bejelentést kaptak arról, hogy ki lehet a titokzatos rabló.

A férfi Budapesten, Pest megyében és a Komárom Esztergom megyei Tarjánon rabolt. Budapesten kudarcba fulladt az akciója, mivel nem várt problémába ütközött.

„A bankfiókban egy afganisztáni veterán szolgált, aki afganisztáni misszióban is dolgozott korábban, így a fegyverrel fenyegetésre nem ijedt meg, hanem a férfi kezét elkapta, a fegyvert félrelökte, majd ő is fegyvert rántott” – mondta Nyerges Béla, a BRFK rablási osztályvezetője.

A házkutatáson megtalálták a támadásoknál használt gázpisztolyt, parókát és azt a lopott rendszámot is, amit autójára szerelt, hogy elmenekülhessen. A férfi részletes, beismerő vallomást tett, összesen 4 millió forintot zsákmányolt.

„A pénzről úgy nyilatkozott, hogy ezeket felélte, konkrétan a vállalkozásait finanszírozta belőle, tette indokaként is ezt jelölte meg, hogy a gazdasági válság miatti szorongás késztette erre a cselekményre, és az összes pénzt amit elrabolt a vállalkozásai finanszírozásaira használta föl” – mondta Töreki Attila, a Pest Megyei Rendőr-főkapitányság rablási osztályvezetője.

A férfinél összesen 43 ezer forintot találtak meg. A rablót harminc napra helyezte előzetes letartóztatásba a bíróság.

Fotó: Mihádák Zoltán / Független Hírügynökség

Legnézettebb videók