Műsorújság
RTL Most

Bezárhat a margitszigeti kisállatkert

A Fővárosi Állatkert idén már nem kap annyi pénzt a fővárostól, hogy fenn tudják tartani a vadasparkot.
A Margitszigeten már sokan tudják, hogy június végén bezárhat a kisállatkert. Az 5200 négyzetméteren elterülő vadasparkban 191 állat látható, köztük díszmadarak, szarvasok, pónilovak. 2002 óta üzemelteti a Fővárosi Állat és Növénykert, de négy éve már nem kapnak elég pénzt a fővárostól arra, hogy ki tudják gazdálkodni az évi 30-40 millió forintos működési költségeket.

„2007-től kezdve ha úgy tetszik a Városligeti Állatkert működésének a terhére, a Margitszigeten sétálóknak szinte ajándékként tartjuk fent a Margitszigeti kisállatkertet, de az idei év költségvetési keretek miatt erre egyszerűen nem futja” –mondta Hanga Zoltán, a Fővárosi Állat- és Növénykert szóvivője.

A vadaspark körül dolgozó mozgóárusok nem nyugszanak bele abba, hogy bezárnák a kisállatkertet.

„Azt szeretnénk, hogy a főváros és a XIII. kerületi önkormányzat adná össze a hiányzó pénzt, azt a pénzt, amely az állatok fenntartásához szükséges. A gondozók meg az itt dolgozók bérét pedig mi biztosítanánk” – mondta Gombos László vállalkozó.

Ennek érdekében aláírásgyűjtésbe kezdtek. Eddig csaknem 900-at gyűjtöttek össze a kisállatkert megmentéséért. A cél több mint 2500 aláírás: ha ez meglesz, akkor a főpolgármesterhez viszik az íveket. Remélik, a főváros mégis ad majd elég pénzt a vadaspark további működéséhez.

Legnézettebb videók