Műsorújság
RTL Most

A biztonsági őrök zsebében landolt a pénz

Lebukott egy vagyonvédelmi cégcsoport, amely körülbelül 500 dolgozót jelentett be minimálbéren, miközben jóval többet fizettek nekik.
A Nemzeti Adó- és Vámhivatal tájékoztatása szerint a cégcsoport tizenegy képviselőjét és alkalmazottját adócsalással, számvitel rendjének megsértésével és magánokirat-hamisítással gyanúsítják. A megbízási szerződéses dolgozók papíron négy-hatórás munkaidőben minimálbérért dolgoztak, a valóságban viszont volt, aki havonta 320 órát is dolgozott hivatalos bére többszöröséért.

A dolgozók egy része saját autójára vett fel költségtérítést irreális távolságokra, mintha naponta több száz kilométert tennének meg, mások mindenféle elszámolás nélkül kapták meg a pluszpénzt.

A NAV közép-dunántúli munkatársai több mint ötszáz embert hallgattak ki az ügyben. Így egyebek mellett arra is fény derült, hogy mind a négy cég hátterében ugyanaz a személy áll. A nyomozás befejezése után az ügyet a nyomozók vádemelési javaslattal továbbították a Székesfehérvári Városi Ügyészségre.

Forrás: Független Hírügynökség

A kép illusztráció!

Legnézettebb videók