Híradó

2011.04.04. 20:15 (hétfő)

Csokinyuszikra és sonkákra utaznak

Csokinyuszikra és sonkákra utaznak

Szigorúan büntetik a vállalkozást, amelynél szabálytalanságot találnak. A razzia húsvétig tart.

A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint tizenötezer forinttól kétmilliárd forintig terjedő bírsággal sújtható az a vállalkozás, amelynél szabálytalanságot találnak, de a vizsgálatok célja nem a szankcionálás, hanem az, hogy megfelelő minőségű termékek kerüljenek a vásárlókhoz.

Elsősorban a húskészítmények, sonkák minőségét ellenőrzik, illetve azt, hogy a címkéken feltüntetett érlelési eljárást valóban elvégezték a termékeken – közölte Bognár Lajos, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal elnöke.

A hivatal szakemberei mintákat vesznek, amelyeket laboratóriumban is megvizsgálnak. A tojásoknál az eredet jelölése, a tárolás, a feliratozás ellenőrzése is kiemelt feladat, a húsvéti csokoládéfiguráknál pedig a minőséget vizsgálják.

A minőség-ellenőrzés mellett próbavásárlásokat is végeznek – mondta el Csákiné Gyuris Krisztina, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgató-helyettese. Kiemelten figyelnek az árak feltüntetésére, a címkéken szereplő jelölésekre és arra, hogy a vásárló megkapja-e a termék vásárlásakor kötelező számlát, blokkot az üzletben.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való