Műsorújság
RTL Most

Csokinyuszikra és sonkákra utaznak

Szigorúan büntetik a vállalkozást, amelynél szabálytalanságot találnak. A razzia húsvétig tart.
A Vidékfejlesztési Minisztérium tájékoztatása szerint tizenötezer forinttól kétmilliárd forintig terjedő bírsággal sújtható az a vállalkozás, amelynél szabálytalanságot találnak, de a vizsgálatok célja nem a szankcionálás, hanem az, hogy megfelelő minőségű termékek kerüljenek a vásárlókhoz.

Elsősorban a húskészítmények, sonkák minőségét ellenőrzik, illetve azt, hogy a címkéken feltüntetett érlelési eljárást valóban elvégezték a termékeken – közölte Bognár Lajos, a Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal elnöke.

A hivatal szakemberei mintákat vesznek, amelyeket laboratóriumban is megvizsgálnak. A tojásoknál az eredet jelölése, a tárolás, a feliratozás ellenőrzése is kiemelt feladat, a húsvéti csokoládéfiguráknál pedig a minőséget vizsgálják.

A minőség-ellenőrzés mellett próbavásárlásokat is végeznek – mondta el Csákiné Gyuris Krisztina, a Nemzeti Fogyasztóvédelmi Hatóság főigazgató-helyettese. Kiemelten figyelnek az árak feltüntetésére, a címkéken szereplő jelölésekre és arra, hogy a vásárló megkapja-e a termék vásárlásakor kötelező számlát, blokkot az üzletben.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók