Műsorújság
RTL Most

5 millió a nyomravezetőnek!

Az elmúlt időszakban több, különböző postahivatalokhoz érkező pénzszállítót raboltak ki ismeretlen fegyveresek.
Legutóbb április 1-jén, Nagytarcsán raboltak ki egy pénzszállítót. Előzőleg március 18-án késő este a posta belső udvarán támadták meg egy pénzszállító cég munkatársát Budapesten, a XXII. kerületi Nagytétényi úton. A támadásban nem sérült meg senki, a rabló elmenekült a zsákmánnyal. Mostanra kiderült, hogy egy bűncselekmény-sorozatról lehet szó.

Az NNI hétfői tájékoztatása szerint ismeretlenek 2010. július 12 és 2011. április 1. között Budapesten, illetve Dunakeszin és Nagytarcsán nyolcszor támadták meg fegyverrel a postahivatalhoz érkező pénzszállító cég alkalmazottait. A támadók a nagytarcsai támadáskor magukkal vitték a pénzszállítók által használt kazettát is. A helyszínről egy fekete terepmotorral és egy lopott autóval menekültek el.

Az eddigi támadásokkor 7 lőfegyvert is elloptak a pénzszállítóktól. Az NNI adatai szerint mindkét támadó 25-30 év körüli férfi. Egyikük körülbelül 185 centiméter magas, vékony testalkatú, társa 170 centiméter magas, zömök testalkatú. A támadásokkor bukósisakot, vagy fekete, szemnél kivágott csuklyát, fekete kesztyűt, fekete ruhát viseltek.

Több akciójuknál is ugyanazt a kocsit használták. Ezt március 17-én, Újpestről lopták el. A kocsi egy sötétkék Opel Astra G, LIL-742-es rendszámmal, de néha feltették rá a KYH-432-es rendszámot is.

Az NNI várja azok jelentkezését, akik tudnak valamit az autóról vagy annak jelenlegi használóiról, az ellopott pénzkazettákról, a fegyverekről.

Jelentkezni a 06-1-428-9257-es telefonszámon vagy a 107 és 112-es segélyhívókon, illetve a Telefontanú 06-80-555-111-es zöld számán lehet.

Az ügyben az országos rendőrfőkapitány 5 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, akinek a támadók azonosítását eredményező információi vannak.

Forrás: Független Hírügynökség

Hasonló videók

  • Ételmérgezést kapott a miskolci jégkorongcsapat több tagja egy szlovákiai tornán, Poprádon. Este döntőt játszottak volna az évtizedes hagyományokkal rendelkező tornán, a Tátra kupán. A mérkőzést azonban le kellett mondani, mert a csapat nagy része rosszul lett a szállodában elfogyasztott vacsora után. Sőt többen rövid időre kórházba kerültek.

  • 100 éves lett az amerikai kosárlabda-sport egyik legnagyobb sztárja. Nem egy volt játékosról van szó, hanem egy apácáról, aki a mai napig fontos szerepet tölt be a chicagói Loyola Ignác, katolikus magánegyetem csapatának életében. Jean, vagyis Janka nővér annyira népszerű, hogy más csapatok is próbálták már magukhoz csábítani.

  • Nem tetszett a színdarab a fideszes polgármesternek, elmaradt a bemutató a szombathelyi Savaria Történelmi Karnevál nyitóünnepségén – erről az ugytudjuk.hu írt először. A helyi hírportál szerint Jordán Tamás, a Weöres Sándor Színház igazgatója ajándéknak szánta az előadást a karnevál közönségének, amit végül a zárónapon és a tervezettől eltérő helyszínen mutattak be. A polgármester elismerte az RTL Híradónak, hogy nem nyerte el a tetszését a darab. A szombathelyi ellenzék szerint a városvezetés évek óta próbálja ellehetetleníteni a színházalapító Jordán Tamást.

  • A főpolgármester-jelöltek többsége kihirdette programját. Karácsony Gergely élő, élhető és zöld várost ígért a budapestieknek, a 23 ellenzéki kerületi polgármesterjelölttel együtt facsemetéket vitt a Deák térre, ezeket a választás után a városháza parkolójában akarják elültetni. Tarlós István főpolgármester közben az állami rádiónak nyilatkozott és alkalmatlannak nevezte az ellenzéki jelölteket. A főpolgármesteri posztért összesen nyolcan indulnak, többen közülük a közéletben eddig ismeretlen emberek.

  • Újra Budapestre jön a török elnök - erről a kormánypárti Magyar Nemzeti írt először. A Külgazdasági és Külügyminisztérium kérdésünkre azt közölte: Recep Tayyp Erdogan novemberben részt vesz a Magyar-Török Együttműködési Tanács ülésén, és tárgyal Orbán Viktor miniszterelnökkel. Legutóbb tavaly járt Budapesten, akkor katonai együttműködési megállapodást írtak alá, ennek részleteiről a DK szerint azóta sem tudni semmit.

  • Meghalt az Egyesült Államokban egy férfi, aki elektromos cigarettától lett beteg, és került kórházba. A hatóságok közlése szerint a tragédia pár hete történt, és a vizsgálatok még tartanak. Egyelőre annyit tudni, hogy csaknem 200-an lettek betegek az elektromos cigarettától. Többségük elismerte, hogy THC tartalmú anyag gőzét szívták be. A THC a marihuána fő hatóanyaga.

  • Több órás várakozás a határokon! A hazatérő nyaralók és a Nyugat-Európa felé tartó vendégmunkások miatt néhol kilométeres kocsisorok alakultak ki. A röszkei kishatárnál például reggel óta mindkét sávot csak belépésre használják. A rendőrség azt tanácsolja, indulás előtt érdemes a várakozási idővel is számolni.

  • Egymást érik a bejelentések a parlagfüves területekről. A Parlagfűmentes Magyarországért Egyesület már több mint 500 olyan területről kapott jelzést, ahol nem kaszálták le az allergén növényt. A Népegészségügyi Központ adatai szerint már most is nagyon magas a parlagfű pollenkoncentrációja, de a következő időszakban tovább romolhat a helyzet.    

  • Országszerte 26 helyen, 170 állatvédő szervezet és civilek tüntettek az állatkínzás ellen. Egyértelműbb és szigorúbb szabályozást, valamint súlyosabb büntetés kiszabását követelték azokra, akik bántják állataikat. A Noé Állatotthon vezetője szerint eddig többnyire felfüggesztett börtönt kaptak az állatkínzók, aminek nincs visszatartó ereje. Az Igazságügyi Minisztérium azt írta, nyitottak a civilek javaslataira.

Legnézettebb videók