Műsorújság
RTL Most

5 millió a nyomravezetőnek!

Az elmúlt időszakban több, különböző postahivatalokhoz érkező pénzszállítót raboltak ki ismeretlen fegyveresek.
Legutóbb április 1-jén, Nagytarcsán raboltak ki egy pénzszállítót. Előzőleg március 18-án késő este a posta belső udvarán támadták meg egy pénzszállító cég munkatársát Budapesten, a XXII. kerületi Nagytétényi úton. A támadásban nem sérült meg senki, a rabló elmenekült a zsákmánnyal. Mostanra kiderült, hogy egy bűncselekmény-sorozatról lehet szó.

Az NNI hétfői tájékoztatása szerint ismeretlenek 2010. július 12 és 2011. április 1. között Budapesten, illetve Dunakeszin és Nagytarcsán nyolcszor támadták meg fegyverrel a postahivatalhoz érkező pénzszállító cég alkalmazottait. A támadók a nagytarcsai támadáskor magukkal vitték a pénzszállítók által használt kazettát is. A helyszínről egy fekete terepmotorral és egy lopott autóval menekültek el.

Az eddigi támadásokkor 7 lőfegyvert is elloptak a pénzszállítóktól. Az NNI adatai szerint mindkét támadó 25-30 év körüli férfi. Egyikük körülbelül 185 centiméter magas, vékony testalkatú, társa 170 centiméter magas, zömök testalkatú. A támadásokkor bukósisakot, vagy fekete, szemnél kivágott csuklyát, fekete kesztyűt, fekete ruhát viseltek.

Több akciójuknál is ugyanazt a kocsit használták. Ezt március 17-én, Újpestről lopták el. A kocsi egy sötétkék Opel Astra G, LIL-742-es rendszámmal, de néha feltették rá a KYH-432-es rendszámot is.

Az NNI várja azok jelentkezését, akik tudnak valamit az autóról vagy annak jelenlegi használóiról, az ellopott pénzkazettákról, a fegyverekről.

Jelentkezni a 06-1-428-9257-es telefonszámon vagy a 107 és 112-es segélyhívókon, illetve a Telefontanú 06-80-555-111-es zöld számán lehet.

Az ügyben az országos rendőrfőkapitány 5 millió forint nyomravezetői díjat ajánlott fel annak, akinek a támadók azonosítását eredményező információi vannak.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók