Műsorújság
RTL Most

Élhetetlen a lakópark út és fény nélkül

Az építési telkeket kialakító cég csődbe ment, mielőtt a közműveket megépítették volna.
Neve már van, burkolata még nincs az egyik pécsi lakópark több utcájának. De nemcsak aszfaltos út, hanem még működő közvilágítás sincs, pedig már évek óta élnek itt kisgyermekes családok.

„Iskolába reggel sötétben közlekedünk, meg sárban sajnos. A buszmegállónk is elég messze van innen, tíz perc gyaloglás, úgyhogy nem kis teljesítmény innen esőben kimenni” – mondta Farkas Mónika.

A területen egy magáncég parcellázta ki az építési telkeket, de csődbe ment. Így azok a telkek, amelyekre nem építkeztek, a hitelező pénzintézet tulajdonába kerültek. De nemcsak a telkek, hanem a már megépült kandeláberek és a lakópark útjai is. Amire így még a kukásautók sem hajtanak be.

„Szemetet mindenki úgy oldja meg, hogy rokonokhoz, ismerősökhöz, munkahelyre, ahol van konténer. Így tudjuk megoldani, sehogy máshogy” – mondta Bertner Miklós.

A cég azelőtt ment csődbe, mielőtt az út elkészült. Az önkormányzat álláspontja szerint az útépítés így az új tulajdonos dolga lenne.

„Hogyha valaki tulajdonjogot szerez, akkor, gondolom, a kötelezettséget is megszerzi, mert elvállalta, fölvállalta, tehát a kötelezettség az vele együtt jár”- mondta Haász János, fideszes önkormányzati képviselő.

A pénzintézet szerint viszont ők ugyanolyan magántulajdonosok a területen, mint a lakók, ezért az útépítés sem az ő feladatuk.

„Igazából önkormányzati feladat az, hogy az utakat megépítsék. Mi ezt a területet átadnánk az önkormányzat tulajdonába, valamilyen csereingatlanért, vagy bármiért, minden megoldás érdekel bennünket” – mondta Moizs Attila, a Mecsekvidéke Takarékszövetkezet elnöke.

A lakóparkban négy utcát kellene leaszfaltozni, ami becslések szerint több mint százmillió forintba kerülne.

A kép illusztráció!

Legnézettebb videók