Műsorújság
RTL Most

Rohac ölte meg Fenyő Jánost?

Az RTL Híradó információi szerint a gyilkosság közelében elhagyott sapkában talált hajszál DNS-e megegyezik Jozef Rohacéval.
Nem volt esélye Fenyő Jánosnak. 1998 februárjában gyilkosa egy gépfegyverrel szétlőtte a vállalkozó autóját. A támadás akkor történt, amikor a médiavállalkozó megállt a piros lámpánál. A szemtanúk csak egy terepjárót és egy elszaladó férfit láttak.

„Ilyen fehér vagy drapp kötött sapka és idáig érő dzseki volt rajta és két sorozatot hallottam.”

De a rendőrök senkit nem találtak. Csak abban voltak biztosak, hogy bérgyilkosság történt.

„Az elkövetés módja számunkra a helyszíni adatokból egyértelműen bérgyilkosságra utal, tehát megbízó is kell, hogy legyen. Elég profi volt az elkövetés módja” – mondta Doszpot Péter, egykori nyomozó.

De mégis hibázott. A gyilkos menekülés közben egy közeli kapualjban hagyta kabátját, sapkáját és fegyverét. A sapkában a nyomozók egy hajszált találtak.

A hajszál az RTL Híradó információi szerint Jozef Rohacé. A szlovák állampolgárságú férfit már az Aranykéz utcai robbantás után is kereste a rendőrség. Sajtótájékoztatón is bemutatták a fotóját. De akkor a Fenyő-gyilkosság kapcsán még nem merült fel a neve.

Rohacot közben meggyanúsították azzal is, hogy Budapesten meg akart gyilkolni egy vállalkozót. Rohac ellen ekkor már nemzetközi elfogatóparancsot adtak ki.

Prágában bukott le, mert részegen vezetett. Magyarországra hozták, de végül csak a gyilkossági kísérlettel gyanúsították meg. De emiatt sem ítélték el, mert nem volt elég bizonyíték ellene.

A magyar rendőrség azonban újra nyomozni kezdett Rohac ellen, miután kiderült, köze lehet a Fenyő-gyilkossághoz is. A szlovák rendőrség elfogta, és pár napon belül Magyarországra hozzák. Az ügyről a rendőrségtől senki nem nyilatkozott az RTL Híradónak.

Legnézettebb videók