Műsorújság
RTL Most

Megnyílt az Égi Udvar

Ünnepélyes keretek között avatták fel a budapesti reptér új 2-es terminálépületét, a SkyCourtot, azaz az Égi Udvart.
Ünnepélyes keretek között felavatták vasárnap a Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtér új 2-es terminálépületét, az Égi Udvart. Az ötemeletes, összesen 24 ezer négyzetméteres új épület a tervek szerint jelentősen növeli majd a 2-es terminál kapacitását. Úgy becsülik, hogy a jelenlegi 4,5-5 millió főről 8,5 millió főre évenként. Később pedig, a SkyCourt teljes kiépülése után a repülőtér éves forgalma elérheti akár a 20 millió utast.

Az új terminálépületben 4 300 négyzetméteren kínálja szolgáltatásait csaknem 40 különféle kereskedelmi és vendéglátóipari egység. Emellett kényelmesebb és gyorsabb lesz az elengedhetetlen biztonsági ellenőrzés is, hiszen a SkyCourt két oldalán 6-6 új biztonsági folyosót állítanak üzembe. Az épület alagsorában pedig korszerű, számítógép vezérelte öt szalagból álló automata poggyászosztályozót hoztak létre.

A SkyCourt átadási ünnepségének részeként felavatták Liszt Ferenc új emléktábláját, amelyet a világhírű magyar zeneszerző születésének kétszázadik évfordulója alkalmából állítottak a repülőtér új névadójának tiszteletére.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók