Műsorújság
RTL Most

Korhatáros rövidfilmfesztivál a Kinóban

A horror és a pornó műfajában készült európai rövidfilmeket mutatnak be, kizárólag 18 éven felülieknek a Kino Moziban.
Az EuShorts csapata az elmúlt négy év fesztiváljainak programjából kénytelen volt kihagyni a korhatáros vagy műfajilag besorolhatatlan rövidfilmeket. A szervezők ezért úgy döntöttek, hogy útjára indítják az EuShorts Likes nevű programot, amelyben minden alkalommal más műfajban készült, kizárólag európai rövidfilmeket láthat a közönség a megszokott színvonalon – mondta a Független Hírügynökségnek Klág Dávid, az EuShorts Fesztivál egyik szervezője.

Az első ilyen minifesztivált március 24-25-én rendezik a fővárosi Kino Moziban. A közönség a horror és a pornó műfajában készült alkotásokat láthat. A rendezvény kifejezetten 18 éven felülieknek szól, ezért a horrorfilmek vetítése este 8-tól, a pornófilmeké pedig este 10-kor kezdődik mindkét napon. A rövidfilmeket eredeti nyelven, magyar felirattal vagy választható angol hangalámondással lehet megnézni.

Klág Dávid hozzátette: a tíz-húsz perces rövidfilmekben minden töményebb, mint egy nagyjátékfilmben, legyen szó tengerparti zombiinvázióról vagy egy szörnyű titkot rejtegető szülőről.

A szervezők kíváncsian várják a közönség reakcióit, de valójában nincsenek felkészülve a fogadtatásra. Abban bíznak, hogy a horror és pornó rövidfilmek után az emberek beszélgetni kezdenek, hiszen a vizuális művészet minden műfajának ez az alapvető célja.

Részletek az EUShorts oldalán és a Facebook közösségi portálon.

Legnézettebb videók