Műsorújság
RTL Most

Itt a vége a hazai síszezonnak

A magyarországi pályák közül már csak az eplényi tart nyitva, ahol még van hó a lejtőkön.
Eplényben december eleje óta már 103 napja tart nyitva a Nordica Síaréna, ahol jelenleg 20-70 centis tömörített hó fedi a lejtőket. A csütörtök reggeli helyzet szerint az 1-es pálya még teljes hosszában síelhető, de már csak a Szent Sólyom négyüléses lift üzemel - írja a sielok.hu honlap.

Hosszú szezon volt a mostani: Visegrád-Nagyvillám 80 nap után zárta be kapuit, Tokaj-Kopaszhegyen 53, Szilvásváradon pedig 37 nyitvatartási napot regisztráltak a december óta tartó idényben, amely nem volt hóesésben gazdag időszak. A hóágyúzás azonban segített, de az sem mindenhol: Bánkúton például összesen csak 29 napig lehetett síelni.

A Mátrában is a szezon végét jelzi a tavaszi időjárás. Kékestetőn 75 nap után, szerdán bezárta kapuit Magyarország legmagasabban fekvő síterepe. A Mátraszentistván Síparkban 85 nyitvatartási napot regisztráltak, és ott szerdán még működött a kis Poma, és egy nagy lift, a 4-es, az 5-ös, a 6-os pályával és a baby-pálya. Csütörtökön azonban a vezetőség úgy döntött, hogy átmenetileg bezárja a pályát, és könnyen előfordulhat, hogy ott is a héten volt az utolsó síelésre alkalmas nap az idei szezonban.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók