Műsorújság
RTL Most

Külföldön is tüntetnek a médiatörvény ellen

Négy országban lesz tüntetés március 15-én a magyar sajtószabadság mellett.
Magyarországon három városban lesz tüntetés kedden délután 4 órától. Budapesten az Erzsébet híd pesti hídfőjénél, a Szabadsajtó útján, Debrecenben a Kossuth téren, valamint Gyulán a Petőfi téren ugyanabban az időpontban tartják demonstrációjukat a sajtószabadságért tüntetők. A magyarországi megmozdulások mellett három másik országban is lesznek tüntetések. Németországban a berlini magyar nagykövetség épülete előtt és Frankfurtban, az Amerikai Egyesült Államokban New Yorkban, valamint Romániában, a bukaresti magyar nagykövetségnél tartanak tiltakozó akciót - olvasható a sajtoszabadsagert.blog.hu -n és a Facebook közösségi portálon.

A szervezők azt írják, hogy a tömeg erejével akarnak nyomást gyakorolni a kormányra, hogy vonja vissza a január 1-től hatályos médiatörvényt, valamint garantálja a sajtószabadságot Magyarországon. Az akció ötletgazdái arra kérik szimpatizánsaikat, hogy szervezzenek szolidaritási demonstrációkat március 15-én délután 4 órára hazai városokba, valamint külföldön a magyar nagykövetségek és uniós intézmények elé. A szervezők felhívják a figyelmet arra, hogy a demonstrációk szervezése előtt olvassák el a Társaság a Szabadságjogokért (TASZ) gyülekezési jogról írt útmutatóját, amely a blogon keresztül elérhető.

A budapesti tüntetésen DJ Palotai és a Ponza & Zeek zenél, a műsort Csákányi Eszter és Kulka János vezeti, a szónokok között ott lesz Adam Michnik író, újságíró, a Gazeta Wyborcza főszerkesztője, Schilling Árpád színházrendező és Vámos Anna, a tüntetés főszervezője. A fellépők közt láthatja a közönség Menyhárt Jenőt az Európa Kiadó együttesből, a Himnuszt
Szalóki Ági adja elő.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók