Híradó

2011.03.12. 11:12 (szombat)

Hatástalanították a világháborús bombákat

Hatástalanították a világháborús bombákat

Elszállították a tűzszerészek a Margit hídnál talált gránátokat. A forgalom azóta már helyreállt és zavartalan.

Az első gránátra - mint utóbb kiderült, egy 105 milliméteres aknavetőre - szerdán bukkantak rá a Margit híd két első pillére alatt, a pesti oldalon, a Dunában. Búvár merült le, hogy azonosítsa, megtisztítsa és felszínre hozza a tüzérségi eszközt, ekkor bukkant rá az újabb darabokra:egy 120 milliméteres gránátra és egy kézigránát darabjára is. Ezeket végül a tervek szerint sikerült felhozni, és elszállítani a helyszínről - tájékoztatta a Független Hírügynökséget Kovács Attila, a Honvédelmi Minisztérium sajtóügyeletese.

A történtek miatt egyébként kiürítésre is szükség volt a környéken, körülbelül 40-50 embernek kellett elhagynia otthonát reggel 8 órakor az egyik társasházból. Emellett fél órával a hatástalanítás megkezdése előtt lezárták a Margit hidat, a Margitsziget déli részét valamint pesti alsó- és felső rakpart egy részét is. Bartha Ágnes, a Fővárosi Polgári Védelmi Igazgatóság szóvivője ennek kapcsán elmondta: már a lakók is visszatérhettek otthonaikba.
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való