Híradó

2011.03.02. 14:44 (szerda)

Beszélő térfigyelők Ózdon

Beszélő térfigyelők Ózdon

Hangszórókkal egészítették ki az Ózdon működő térfigyelő kamerákat, így az ügyeletes rendőr akár rá is tud szólni a szabálysértőkre.

A beruházást egy belügyminisztériumi pályázat tette lehetővé. A térfigyelő kamerákat, valamint a hangszórókat tartó oszlopokra a kaputelefonok működési elve alapján használható segélyhívót is felszereltek. A vegyes járőrszolgálat a helyi rendőrkapitányság elérhetőségeit hirdető felmatricázott járművel és gyalogosan is zajlik majd.

A rendőrség munkáját segítendő, a lakosság között kérdőíves felmérést is végeznek, amely segítségével leginkább arra kíváncsiak, mit is várnak el az emberek a hatóságtól. A fejlesztéstől a rendőrség elsősorban azt reméli, hogy a folyamatos jelenlét miatt jelentősen javul a közterületek közbiztonsága, a kamerák, hangszórók és a segélyhívók használatával pedig a megelőzést szeretnék elősegíteni, valamint a tettenérések számát növelni.

Forrás: Független Hírügynökség

A kép illusztráció!
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való