Műsorújság
RTL Most

Tanácsadókkal a tanácsadók ellen

Papcsák Ferenc, korábbi elszámoltatási felelős szerint, aki az általa kötött szerződéseket támadja, az a zuglói elszámoltatást akadályozza.
„Az a cél lebegett, hogy a közpénzét elvigyék, megcsapolják.”

Ezt januárban mondta Papcsák Ferenc, amikor bejelentette, hogy a zuglói önkormányzat korábbi szocialista-szabaddemokrata vezetése több százezres szerződéseket kötött politikusokkal, barátokkal. Most az LMP állítja Papcsákról ugyanezt: szerintük a volt elszámoltatási felelős októberi hivatalba lépése óta több tízmilliónyi szerződést kötött - a saját barátaival.

„Egy olyan kerületben, ahol 1.7 milliárd forintos hiány van, nem hiszem, hogy ez lenne a legfontosabb feladat, nyolcvanmillióért megbízási szerződéseket kötni októbertől februárig” – mondta Várnai László, az LMP képviselője.

Papcsák Ferenc polgármester külföldön van, így egyik helyettese reagált az LMP állításaira. Kovács Balázs szerint hecckampányt folytat egy korábbi SZDSZ-es, ma LMP-s politikus.

„Ez egy kampány része, arról van szó, hogy egy volt SZDSZ-es politikus le akarja
járatni a kerület vezetését, hogy ezzel megakadályozza az elszámoltatást” – mondta Kovács Balázs, Zugló alpolgármestere.

A kerület honlapján közzétett indoklásban az áll: éppen a korábbi önkormányzat szerződéseinek átvilágítására kötöttek új szerződéseket új emberekkel, és aki ezt támadja, az meg akarja akadályozni a kerületben az elszámoltatást.

Legnézettebb videók