Műsorújság
RTL Most

Tanácsadókkal a tanácsadók ellen

Papcsák Ferenc, korábbi elszámoltatási felelős szerint, aki az általa kötött szerződéseket támadja, az a zuglói elszámoltatást akadályozza.
„Az a cél lebegett, hogy a közpénzét elvigyék, megcsapolják.”

Ezt januárban mondta Papcsák Ferenc, amikor bejelentette, hogy a zuglói önkormányzat korábbi szocialista-szabaddemokrata vezetése több százezres szerződéseket kötött politikusokkal, barátokkal. Most az LMP állítja Papcsákról ugyanezt: szerintük a volt elszámoltatási felelős októberi hivatalba lépése óta több tízmilliónyi szerződést kötött - a saját barátaival.

„Egy olyan kerületben, ahol 1.7 milliárd forintos hiány van, nem hiszem, hogy ez lenne a legfontosabb feladat, nyolcvanmillióért megbízási szerződéseket kötni októbertől februárig” – mondta Várnai László, az LMP képviselője.

Papcsák Ferenc polgármester külföldön van, így egyik helyettese reagált az LMP állításaira. Kovács Balázs szerint hecckampányt folytat egy korábbi SZDSZ-es, ma LMP-s politikus.

„Ez egy kampány része, arról van szó, hogy egy volt SZDSZ-es politikus le akarja
járatni a kerület vezetését, hogy ezzel megakadályozza az elszámoltatást” – mondta Kovács Balázs, Zugló alpolgármestere.

A kerület honlapján közzétett indoklásban az áll: éppen a korábbi önkormányzat szerződéseinek átvilágítására kötöttek új szerződéseket új emberekkel, és aki ezt támadja, az meg akarja akadályozni a kerületben az elszámoltatást.

Hasonló videók

 • A kutatás-fejlesztést és a technológiaváltást nem lehet elválasztani a felsőoktatástól - ezzel indokolta az RTL Híradónak Palkovics László azt, hogy szeptembertől az Innovációs és Technológiai Minisztériumhoz kerül a felsőoktatás ügye. A Jobbik a széttagolás helyett egységes oktatási minisztérium felállítását követeli.

 • Kevesebb személyre szabott reklámot láthatnak majd a legnagyobb közösségi oldal felhasználói, akik ezentúl megtilthatják, hogy az oldalon kívüli online tevékenységüket kövesse a Facebook. Az amerikai cég több botrányba is keveredett amiatt, hogy nem védte meg felhasználói személyes adatait. Ezek után tavasszal meghirdették új irányukat, amelynek "A jövő a magánügyeké" címet adták. Ennek része az egyelőre három országban bemutatott adatvédelmi eszköz, amelyet fokozatosan vezetnek majd be világszerte.

   

 • Órákat késnek az elővárosi vonatok, és senkitől nem kapnak megfelelő információt - erre panaszkodnak utasok. Azt mondják, rendszeres, hogy órákat ülnek a klíma nélküli, zárt vagonokban, anélkül, hogy tudnák miért és mennyit kell várniuk. Összefogtak, létrehoztak egy Facebook-csoportot „Elegünk van a MÁV-ból”-néven. Már csaknem 7000-en vannak. Azt mondják, ha semmi nem változik, demonstrációt szerveznek. A MÁV-nál elismerik a hibákat.

   

 • Több mint 50 ezer forintba kerül beiskolázni egy átlagos alsó tagozatost - a GKI Digital kutatása alapján. Csak karácsonykor költenek többet a szülők, mint egy új tanév előtt. A többség augusztus 20-a utánra hagyta a bevásárlást, a tanszerboltokban ezért most csúcsforgalmat várnak.

 • Bár a választási kampány hivatalosan csak szombaton indul, a fővárosban már több párt is elkezdte a kampányolást. Terézvárosban már a választási plakátokat is kirakták a fideszes polgármesterről és több képviselőjelöltről. A kormánypártok szerint ezzel semmilyen szabályt nem szegtek meg, a Momentum azonban a helyi választási bizottsághoz fordul. A 13. kerületben pedig az MSZP kezdte el a szórólapozást.

 • Váratlanul újra bevezette a létszámstopot a kormány a közszolgálatban - tudta meg az Index. A lap szerint az intézmények szeptember elejéig vehettek volna fel új embereket, de augusztus 14-én megszüntették ezt a lehetőséget. A szakszervezet szerint a létszámstopra semmi szükség, így csak állandósulnak a problémák, hogy többet kell várni az embereknek az ügyintézésre. A kormány eltökélt a létszámcsökkentés mellett.

   

 • Vádat emelt az ügyészség a Fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György és társai ellen. A nyomozóhatóság szerint a politikus bűnszervezetben elkövetett, különösen jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalásban érintett. Hazai és uniós költségvetési forrásokat csapoltak meg társaival. Simonka Györgyöt hiába kerestük. A Fidesz szerint a politikus együtt fog működni az eljárás alatt, és megilleti az ártatlanság vélelme.

Legnézettebb videók