Műsorújság
RTL Most

Rekordra hajtanak a debreceni röpisek

A 24 elszánt játékos a teremröplabdázás világrekordjának megdöntésére készül. A jelenlegi 76 és fél órás csúcsot egy lengyel csapat tartja.
A játékosok már két napja folyamatosan sáncolnak, ejtenek és leütnek. A háló két oldalán arra vállalkoztak a résztvevők, hogy új világrekordot állítanak fel teremröplabdázásban.

„Az elmúlt éjszaka volt a legmélyebb pont. Nem is nagyon mozdultunk a labdára, örültünk, ha leesik a földre, és nem kell vele játszani” – mondta Ökrös Árpád.

A lányok lelkesebbek. Ők -egyelőre- a fokozott fizikai terhelést is jobban bírják, mint a fiúk.

„Nincsen semmi bajom ilyen szempontból. Semmi hólyag, semmi. Nem is fáj a kezem se” – mondta Zolnai Vanda.

Aki elfárad, lepihen az öltözőben vagy szundít egyet a folyosón felállított sátorban. A szettek közötti háromperces szünetekben jól fogy a kávé és a szendvics. A rekord-kísérletről videofelvétel is készül.

„Van egy játékvezető, aki 8 és fél órát egyfolytában vezetett mérkőzést. Szerintem lehet, hogy ez önmagában is világrekord, és két hitelesítőnek is mindig itt kell lennie a játékvezetőkön kívül” – mondta Szombathy András főszervező.

46 órányi játék után 4084:3133 volt a pillanatnyi állás, de a teremben ez senkit sem érdekelt.

A rekord-kísérlet legfiatalabb résztvevője 16, a legidősebb pedig 46 éves. A játékosok két nap alatt már több mint 400 liter ásványvizet és több száz szendvicset fogyasztottak el.

Hasonló videók

  • Útnak indult a világ első úszó atomerőműve, ami Oroszországban készült. A híres orosz tudósról, Lomonoszovról elnevezett hajó Csukcsföldre tart, és várhatóan év végén helyezik üzembe. A tragikus emlékek miatt radikális környezetvédők máris úszó Csernobilnak gúnyolják a hajót. Moszkva azonban azt várja, hogy bizonyítja majd kiválóságát, és megkezdődhet a sorozatgyártása.

  • Szombattól ötven napon át hivatalosan is megjelenhetnek az óriásplakátok, szórólapok, aláírásgyűjtő standok az utcákon. Az ellenzék a Nemzeti Együttműködés Rendszerét akarja lebontani, a Fidesz szerint viszont a választás tétje,  hogy a kormánnyal együttműködve tovább fejlődhetnek-e a magyarországi települések.

  • 100 milliárd forintnál nem kerülhet többe a Budapestre tervezett új sportcsarnok. A kormány egészen pontosan legfeljebb 101 és fél milliárd forintot ad a beruházásra. Első körben a legolcsóbb ajánlatot Mészáros Lőrinc és családja egyik cége tette, ők 116 milliárd forintért vállalnák a sportcsarnok megépítését. A Momentum szerint még így is túlárazzák a beruházást.

  • Személyesen kell az ügyfélszolgálatra vinni a rezsiutalványt azoknak, akik nem postai csekken fizetik a közüzemi díjakat - ez derül ki a kormányrendeletből. A Miniszterelnökséget vezető miniszter pénteken jelentette be, hogy a nyugdíjasok 9000 forint értékben kapnak utalványt. Ezt a posta kézbesíti, de aki 10 napon belül nem tudja átvenni, annak az Államkincstárhoz kell fordulnia. A DK mindezt túl bonyolultnak tartja, és szerintük sokkal több pénz járna a nyugdíjasoknak.

  • Orvoshiány miatt szűnt meg az ortopédiai szakrendelés a Semmelweis Egyetem Kútvölgyi Tömbjében az MSZP-s Korózs Lajos szerint. Az ellenzéki politikus egy betegtől tudja mindezt, az ügyben írásbeli kérdést nyújtott be a miniszternek. A tárcától az RTL Híradónak azt írták, a rendelést még júliusban áthelyezték a Szent János Kórházba, így a betegek ellátása biztosított.

  • Engedett a nemzetközi nyomásnak a brazil elnök, és elrendelte a hadsereg bevetését az amazóniai esőerdőt pusztító hatalmas tűz ellen. Közben az Európai Unió soros elnökségét betöltő Finnország kormánya felszólította közvéleményt, hogy bojkottálja a brazil szóját és húst. Több országban tüntetések is kezdődtek a szélsőjobboldali brazil rezsim ellen.

  • Ellopott egy malacot és egy kutyát tett az ólba egy 21 éves fiatal a Hajdú-Bihar megyei Szerepen. Egy hete vitte el a jószágot, napokkal később pedig egy autót is elkötött a településen. Mindkétszer ugyanazt a családot lopta meg, ráadásul a rokonait. A tolvajt már letartóztatták.

Legnézettebb videók