Műsorújság
RTL Most

Tüzelővel segítik az árvízkárosultakat

Ötven tonna tűzifát osztott szét a Katolikus Karitász a Borsod megyei Felsőzsolcán, valamint a környező, szintén árvíz sújtotta településeken.
Egy felsőzsolcai idős asszony a Katolikus Karitász tűzifa adományát várja. A szervezet korábban az árvízi újjáépítésben is jelentős támogatást nyújtott, most nyolcvan családnak segítenek a téli tüzelő beszerzésében.

„A legjobban rászorulóknak tudunk most adni gyorssegélyként tüzelőt, nyolcvan család tud kapni ebből az első szállítmányból” – mondta Écsy Gábor, a Katolikus Karitász igazgatója.

Az ötven tonna fából a szomszédos, szintén árvíz sújtotta településekre is jut majd. Az adomány épp jókor érkezett.

- „Nagyon nagy szükségünk van és nagyon jól jön, mert bizony egy darab fánk nincsen, fűteni kell, az emberek dolgoznak.
- A fát is az árvíz vitte el?
- Azt is a pincéből, bizony” – mondta Iglai Istvánné.

Néhány napja megkezdődtek az árvízi biztonságot garantáló beruházások is Felsőzsolcán. Jelenleg a Kis-Sajó mederkotrása zajlik.

„A régi, leszakadt híd maradványait vették ki. Tegnap még állt ott az a pillér, az éjszaka összetörték, ma pedig eltávolítják a mederből” – mondta Dr. Tóth Lajos, Felsőzsolca polgármestere.

A polgármester szerint a töltésépítés is napokon belül elkezdődik a város határában. A felsőzsolcai árvízi védrendszer kiépítésére körülbelül egymilliárd forintot költ a kormány.

Legnézettebb videók