Műsorújság
RTL Most

Egyenleg: mínusz 1 milliárd forint

Tévesen egymilliárdos tartozást követelt egy bank egy ügyféltől hónapokon keresztül.
Egy egyszerű panellakásra két éve vett fel 5 millió forint hitelt egy fiatalember. Egy éve azonban elveszítette a munkahelyét, nem tudott törleszteni. Szólt is a banknak, akik segítettek, és átütemezték a tartozását. Ezután azonban már csak a gondok jöttek.

„Egyenleg mínusz 1 milliárd 359133 forint.”

Hónapok óta ilyen egyenlegek érkeznek az ügyfél telefonjára. Csak a szeme szokott hozzá a rengeteg számjegyhez.

„Azóta nem sokat aludtam, meg meg kell mondjam, nyugtatóhoz sűrűn kell nyúlnom. Fel sem fogtam, először azt gondoltam, hogy valami technikai hiba” – mondta Ficsór Károly.

Többször is érdeklődött a bankfiókban, azt állítja, magyarázatot nem kapott. Írt a Pénzügyi Szervezetek Állami Felügyeletének is, de ott sem segítettek neki. Most már azt sem tudja, mennyi lehet a valódi tartozása.

„Hogyha bármilyen kis összeg érkezik a számlámra, azt azonnal levonnák, egy két órán belül. Ha valamiért kerülne a számlámra 1 milliárd forint, akkor ennyi erővel azt is azonnal levonnák.”

A banknál elismerték, ők hibáztak. Ráadásul egyszer már törölték az inkasszót, de az valamiért újra visszakerült az ügyfelük számlájára. Miután az RTL Híradó érdeklődött, újra törölték a milliárdos tartozást.

„Sajnos a technikai malőr újra megtörtént, ez a nagy összeg, ez a téves összeg újra rákerült a számlára, amit azóta természetesen levettünk. Mivel ez egy ismételt hiba volt, vizsgáljuk a bankon belül a személyi felelősség kérdését is, és a technikai megoldást, és garantáljuk, hogy ilyen holnaptól nem fordulhat elő” – mondta Sípos József, az UniCredit Bank kommunikációs igazgatója.

A banknál a saját védelmükben annyit mondtak, hogy a férfi eredeti hiteltartozásával kapcsolatban segítőkészek voltak.

Legnézettebb videók