Műsorújság
RTL Most

Káosz a taxis hiénák miatt

A belügyminisztertől kért segítséget a Budapest Airport, mert szerintük a Zóna taxisok zaklatják az utasokat.
A Budapest Airport szóvivője szinte már szokásosnak mondható sétáját teszi meg a ferihegyi parkolóban. Közben fotóz, bizonyítékokat gyűjt. Az indulási szinten éppen azt magyarázza, mivel trükköznek szerinte a volt zónások.

„Beállnak órákra az indulási oldalra és kiraknak egy ezer éve lejárt fizetési felszólítást. Lenn az érkezésen közben próbálnak kalózkodni, hiéna módjára elszedni a szerződött partner, a Főtaxi elől az utasokat”- mondta Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. szóvivője.

Felvételeket is készített a héten, az érkezési szinten, amin a Zóna taxi feliratú nyakbaakasztó lóg egy férfin, és egy Airport Taxi feliratú mellényt visel. Az RTL Híradója is megnézte, valóban ott várnak-e az utasokra ezek a taxisok. Ott voltak, és kifelé jövet nem álltak szóba velünk.

„Uraim, megkérdezhetem, hogy Önök melyik taxis társaságnak dolgoznak? Bocsánat, kérdezhetek?

- Nem.

- Önök melyik taxitársaságnak dolgoznak?”

„Ehhez nem kell olyan nagyon sok ész, hogy az ember fölismerje, ezek az ex-Zóna taxisok, most éppen ha jól tudom, Airport taxi néven futó csapat tagjai, bár sokkal találóbb lenne, ha hiéna taxinak hívnák magukat” – mondta Hardy Mihály, a Budapest Airport Zrt. szóvivője.

A Zóna Taxi helyett december elejétől szállíthatja hivatalosan a Főtaxi a reptéri utasokat. Utóbbi szóvivője szerint folyamatosan érik zaklatások a cég embereit.

„Aláajánlanak a Főtaxi árainak, verbálisan fenyegetik a hostesseket és a hostokat, és ugyanúgy a Főtaxi taxisai részére is azok részéről, akik ezt a magatartást tanúsítják jelenleg a Budapest Airporton” - mondta Vizi András, a Főtaxi szóvivője.

A Zóna Zrt. vezérigazgatója viszont tagadja, hogy az ő emberei lennének a reptéren.

„A Zóna Zrt. nem foglakozik fuvarközvetítési tevékenységgel a repülőtéren, nem állunk szerződésben e tárgykörben senkivel, az én tudomásom szerint egyéni vállalkozók dolgoznak a repülőtéren” – mondta Veres István, a Zóna Zrt. vezérigazgatója.

A Budapest Airport mindenesetre a belügyminiszterhez fordult segítségért, hogy tegyenek rendet a reptéren. A tárca sajtófőnöke azt közölte, hogy Pintér Sándor már utasította a rendőrség illetékeseit a szükséges lépések megtételére.

Legnézettebb videók