Műsorújság
RTL Most

Loki: 50 ezer euróért adták el a meccset?

Újabb bunda-gyanú a debreceni focisták ellen egy 2008-as DVSC UEFA Kupa-selejtező mérkőzés kapcsán.
2008. augusztusában Debrecenben a DVSC UEFA Kupa-selejtező mérkőzésen 3:2-re kapott ki a svájci Young Boys-tól. A bochumi bíróságra benyújtott vádirat szerint ezt a meccset is manipulálták. A csalók úgy fogadtak a mérkőzésre, hogy előre tudták a végeredményt.

„Megközelítőleg minden védőjátékos érintett… Ez azt jelenti, hogy a pályára lépő védők közül egy, legfeljebb két játékos maradhatott ki az osztozkodásból. A csalók konkrét neveket vallomásukban nem említettek. Az igazi bűnt azok követték el, akik a végeredmény tudatában fogadtak a mérkőzésekre. Természetesen ez nem jelenti azt, hogy a vétkes futballistákat nem kell felelősségre vonni!” – mondta a Népszavának a bochumi bíróság szóvivője. A vádirat ismertetése a tervek szerint február 28-án kezdődik.

Herczeg András, a csapat akkori edzője nem akart nyilatkozni. Korábban a Népszavának azt mondta: „Le vagyok taglózva, álmomban nem hittem volna, hogy ilyen ügybe keveredünk, egyetlen játékosomról sem feltételeztem volna, hogy képes lenne ilyesmire. Ezek szerint teljesen értelmetlenül idegeskedtem a kispadon. Nagyon szeretném, ha az derülne ki, hogy tévedés történt, és az elkapott csalók nem mondtak igazat!”- mondta a lapnak a volt szakvezető.

Az Európai Labdarúgó Szövetség a DVSC két játékosát korábban másfél, illetve két évre eltiltotta. Indoklásuk szerint nem jelentették, hogy a Fiorentina elleni meccs előtt megpróbálták őket megvesztegetni. A két focista fellebbezett, ügyüket márciusban tárgyalja a lausanne-i Nemzetközi Sportdöntőbíróság.

Kerestük a csapat korábbi szakvezetőjét, de ő szombaton nem állt az RTL Híradó kamerája elé. A klub cégvezetője telefonon annyit mondott: ők is csak a sajtóból értesültek az újabb bunda-vádról, de ehhez a klubnak -jogilag- semmi köze. A DVSC-t hivatalosan még senki sem kereste a bochumi bíróságtól.

A kép illusztráció!

Legnézettebb videók