Műsorújság
RTL Most

Gyilkossághoz vezetett a gyermeki tréfa?

A 81 éves asszony számon kérte a fiatalokat, mert lekapcsolták a villanyóráját. A tinik a gyanú szerint megverték, és a nő később belehalt sérüléseibe.
Az idős asszony háza a főutcán áll. Ott találtak rá hétfőn a rokonai. Már nem élt. A rendőrség szerint négy gyereknek lehet köze a halálához.

„Mindannyian elismerték, hogy jártak az udvaron, és lekapcsolták a villanyórát. Az idős asszony azonban kijött az ajtón és számon kérte tettüket” – mondta Egyedné Novodonszki Éva, a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense.

A gyanú szerint a gyerekek megütötték az asszonyt, aki vissza tudott menni a házába, de sérüléseibe később belehalt. A rendőrök mind a négy gyereket elfogták, és gyanúsítottként hallgatták ki. A szüleik szerint ártatlanok.

„Vasárnap este volt, fürdettem a gyereket, készítettem hétfőre iskolába. Úgyhogy semmiről semmit nem tudott, csak másnap, amikor jött haza az iskolából, hallotta, hogy mi lett a nénivel” – mondta Galamb Emese.

Ezután vitték el a rendőrök. A nyomozók szerint a gyerekek azzal szórakoztak, hogy ahol világosságot láttak, bemásztak az udvarra, lekapcsolták a villanyórát, majd elszaladtak. A helyiek szerint az utóbbi hetekben megszaporodtak a faluban a hasonló esetek. A főutcán álló egyik elhagyott háznak az ablakait is betörte valaki.

A gyerekek közül a legfiatalabb nincs még tizenkét éves. Mind a négyen átmenetileg intézetbe kerültek.

Legnézettebb videók