Műsorújság
RTL Most

Válassza ki, hogy mi menjen a köztévében!

Bárki beleszólhat mostantól, hogy milyen műsorok legyenek a köztévékben és a rádiókban.
Saját blogján várja a Médiatanács a hozzászólásokat a készülő Közszolgálati Kódexhez. A testület szerdai közleménye szerint a közmédiumokkal szemben megfogalmazott elvárások alapdokumentumához bárki hozzászólhat, akinek javaslatai és észrevételei vannak a köztévék, illetve rádiók műsorával kapcsolatban. A kódexet az új médiatörvény szerint a Médiatanács fogadja el, de megalkotásába a történelmi egyházakon, szakmai, társadalmi szervezeteken kívül például a kisebbségek, a családok vagy a fogyatékkal élők szervezeteit is bevonja. A dokumentumhoz a Médiatanács blogján, a mediatanacs.blog.hu-n lehet hozzászólni.

Szintén szerdán döntött a Médiatanács több rádiós frekvencia ügyében. Ennek értelmében a balatonfüredi 96,2-es sávon a Lánchíd Rádió, míg a szombathelyi 107, 4-es csatornán a Katolikus Rádió szólhat a továbbiakban.

A testület szerdai ülésén megtárgyalták a két országos kereskedelmi televízió tehetségkutató műsoraihoz kapcsolódó SMS-szavazások miatt beérkezett panaszokat is. A nézők egyebek mellett azt kifogásolták, hogy a szolgáltató akkor is számlázott, ha a küldés sikertelen volt. Mivel a beérkezett panaszok alapján több jogszabály is sérülhetett, az ügy kivizsgálására a Médiatanács a Gazdasági Versenyhivatalt (GVH) kérte fel. Az SMS-ek ügyét a GVH mellett Takács Péter média- és hírközlési biztos is vizsgálja majd.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók