Műsorújság
RTL Most

Gyászolás a partik helyett

Buli helyett gyertyás megemlékezést tartottak péntek este több szórakozóhelyen is az országban.
Elektronikus zene szólt volna tegnap este a budapesti Merlin Színházban. A bulit lemondták, helyette csend volt és mécsesek égtek.

„Valószínűleg mindenki végiggondolta azt, hogy a múltban hol hibázott. Az ő életében, a múltban egy ilyen hogy történhetett volna meg. Ahogy mi ezt végiggondoltuk, most megpróbálunk nagyon úgy működni. Megadjuk az esélyt a kultúrára, a szórakozásra, de minimálisra csökkentjük annak az esélyét, hogy probléma lehessen” – mondta Magács László, a Merlin Színház igazgatója.

Az egyik dunaújvárosi szórakozóhelyen sem szólt a zene. Helyette a fiatalok mécseseket gyújtottak a három meghalt lány fotója előtt.

„Itt nem az a lényeg, hogy mennyi pénzt tudjunk beszedni, hanem hogy mindenki biztonságban tudjon szórakozni.”

A dj Szegeden sem játszott senkinek. A szórakozóhely bejáratánál figyelnek arra, hogy a túl fiatalokat és a részegeket kiszűrjék. A tulajdonos szerint az a baj, hogy sok szórakozóhely a profit miatt bárkit beenged. A megoldás az lenne, ha visszahoznák a tini diszkókat.

„Ezen változtatni úgy lehet, hogyha tudjuk korrigálni a dolgokat. Nem engedjük be a 18 év alattiakat, akiket meg igen, azt tini diszkónak nevezzük” – mondta Antoni Jenő, a The Cage Music Arena tulajdonosa.

Az egyik pécsi szórakozóhely egy hétig marad zárva. Felülvizsgálják, hogy megfelelnek-e minden előírásnak. A nyitás után kiürítési próbát tartanak, amiről videót készítenek.

„A saját webes felületeinken ezt közzé is tennénk, hogy mindenki biztos legyen benne, hogy mi megtettük a szükséges lépéseket és biztonságban tudnak szórakozni” – mondta Sipos Judit, a Pécsi Est Café sajtóreferense.

Több budapesti klub is csatlakozott a civil kezdeményezéshez és nem nyitottak ki. Van, ahol csak a műszaki hiba felirat lógott a kapun, van ahol kiírták, hogy gyászidőszakot tartanak. Péntek este érzékelhetően kevesebben voltak az utcán.

Budapesten, a belvárosban egy átlagos péntek estén sokkal nagyobb éjszakai élet van. Több szórakozóhely is kihasználja ezt az egy hetet és felülvizsgáltatja, hogy megfelelnek-e a biztonsági előírásoknak.

Hasonló videók

  • Az RTL Híradó sorozatot indít: azokat a településeket és fővárosi kerületeket mutatjuk be, ahol a legizgalmasabb lehet a választás.
    Magyarország harmadik legnagyobb városa, és az egyike a két megyeszékhelynek, ahol jelenleg nem kormánypárti a polgármester. Pezseg a kulturális élet, alacsony a munkanélküliség, de sokan úgy látják, a város ellenzéki vezetése miatt komoly lehetőségektől esik el. Szegedet 2002 óta a szocialista Botka László vezeti.

  • Minden jogi kérdést tisztáztak - ezt mondta a magyar jogállamiságról szóló brüsszeli meghallgatás után az  igazsgáügyi miniszter. Varga Judit szerint politikai boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen a migráció elutasítása miatt. Az Unió soros elnökségét ellátó Finnország európai ügyekkel foglalkozó minisztere szerint viszont erről szó sincs, pusztán meghallgatták a magyar kormány álláspontját a vitában. A DK úgy reagált: a magyarok szabadásága az eljárás tétje.

  • Elhunyt Gallai Péter, a Piramis és a Bikini együttes zenésze. A billentyűs, zeneszerző halálát a Piramis együttes Facebook oldalán közölte. Gallai Péter a '70-es '80-as években írta a Piramis zenekar több meghatározó slágerét. 65 éves volt.

  • A világgazdaság elleni iráni támadásnak nevezte a szaúdi olajfinomítóval szembeni dróntámadásokat az Egyesült Államok energetikai minisztere. Irán szerint viszont alaptalanok az ellenük felhozott amerikai vádak. Az akciót egyébként az irániak által támogatott jemeni húszi lázadók vállalták magukra, ám egyre több jel utal arra, hogy nem ők állnak a légicsapás mögött.

  • Évtizedek óta nem látott mértékben drágult hétfőn a nyersolaj a Szaúd-arábiai olajterminálokat ért hétvégi támadássorozat után. A GKI Gazdaságkutató szerint ha a létesítményekben nagyobb károk keletkeztek és hosszabb ideig tart majd a helyreállításuk, akkor Magyarországon is nagyobb mértékben drágulhatnak az üzemanyagok. A benzinért és a gázolajért szerdától ugyanannyit kell fizetni, mint most.

  • Hivatalosan ugyan csak egy Fidesz által támogatott polgármester-jelölt indul Szegeden az önkormányzati választáson, de Botka Lászlónak négy kihívója is van. Van, aki iparfejlesztést ígér, más munkahelyeket, és többen a kormánnyal való jobb együttműködést hangsúlyozzák. A jelenlegi szocialista polgármester viszont folytatni szeretné a munkát. Az RTL Híradó sorozatot indít: azokat a településeket és fővárosi kerületeket mutatjuk be, ahol a legizgalmasabb lehet a választás.

  • Megafonnal ábrázolja és komolytalannak állítja be Tarlós István kihívóit a Fidelitas a plakátjain. A kampányban viszont épp a főpolgármester érkezett ilyen eszközzel egy sajtótájékoztatóra múlt pénteken. A Fidesz ifjúsági szervezete azt írta, hogy az eset után sem változtatnak a plakátokon, mert pénteken Tordai Bence volt az, aki "provokált, zavart keltett és indulatokat szított."

  • Magyarországot megvédeni ment Brüsszelbe - ezt mondta Varga Judit igazságügyi miniszter az unió általános ügyek tanácsának ülése előtt. A testület a magyar jogállamiság helyzetéről tárgyalt, miután az Európai Parlament már csaknem egy éve elfogadta az úgynevezett Sargentini-jelentést, amely kimondta: az országban sérül a demokrácia. A DK szerint az ülésen a magyar emberek szabadságáról tárgyalnak. Az egyeztetés adásunk alatt ért véget, az eredményről később tájékoztatják a nyilvánosságot.

Legnézettebb videók