Műsorújság
RTL Most

Vonzza a fiatalokat a kísérteties toronyház

Fiatalok csoportjai szöknek be a pécsi Magasházba. A 25 emeletes épület több, mint húsz éve lakatlan.
A közösségi portálokon egyre nagyobb az érdeklődés a 25 emeletes iránt. Az oldalt egy budapesti fiatal hozta létre, aki már évek óta gyűjt mindent, ami a Magasházzal kapcsolatos. A túrákról is rendszeresen beszámolnak neki.

„Közép-Európa legmagasabb lakatlan épülete és ezért kíváncsi mindenki rá. 22 éve lakatlan. És kíváncsiak rá, hogy milyen lehet belülről” - mondta el Független Hírügynökségnek Katona Tamás, az oldal megalapítója.

Körülbelül 60 ember szökhetett már be az épületbe, de még többen szeretnének. A túrák azonban korántsem veszélytelenek. A hozzászólók között van olyan, aki azt meséli ismerőse elkapott valamilyen fertőzést, mert az épület tele van madárürülékkel. Információnk szerint több lépcső is igen labilis, bármikor leomolhat. Az RTL Híradó próbálta eléri a Magasház külföldi tulajdonosának magyar képviselőjét is, ám a weblapjukon közölt telefonszámon előfizető nem kapcsolható.

Aki belép a Magasház területére az birtokháborítást követ el. Ez a jogszabály szerint szabálysértés, amiért akár 150 ezer forint pénzbírsággal is járhat.

Forrás: RTL Híradó / Független Hírügynökség

Legnézettebb videók