Műsorújság
RTL Most

Tumultus az oktatási kiállításon

A tömeg másfél órát várt összepréselődve a bejáratnál az EDUCATIO 2011 kiállításon.
„Mi már tettünk egy kört, de lassan mi is itt állunk egy órája” – mondta egy tanuló.

Másfél óra alatt hatalmasra duzzadt fel a sor az oktatási kiállítás bejáratánál. Az RTL Híradója úgy tudja, az összepréselődött diákok közül hívta valaki a rendőröket, akik hamarosan meg is érkeztek. Egyeztettek a biztonsági őrökkel, majd kijöttek a diákokhoz.

Hangos tapsban tört ki a tömeg, amikor kinyitották a kaput. Nagyjából két méteres résen kellett az első turnusnak bemennie.

„Folyamatosan nézik a kollégák, hogy hányan vannak bent és eszerint engedik be a látogatókat. Folyamatos, de hatalmas nagy a sor. De a tűzvédelmet be kell tartani, nyilván az emberek most érzékenyebben reagálnak erre” – mondta Dávid Szonja, az EDUCATIO Non-profit Kft. kommunikációs osztályvezetője.

Az oktatás kiállításon csaknem 200 intézmény várja a diákokat. Szinte az összes hazai egyetem kint van, nyelviskolák és külföldi egyetemek is. Van, ahol például tanácsot adnak a diákoknak, hogyan tudnak külföldön tanulni.

„Teljesen más fajta képzésben veszel részt, teljesen más agyat adnak neked. Önmagadat prezentálni tudod, és vegyíted ezzel a poroszos magyar gimis tudással, 99%-ban sikeres leszel. Ez a tapasztalatom.
- És akkor a diákok miért nem mennek?
- Mert fogalmuk sincs arról, hogy ez hogy működik” – mondta Zeitler Ádám, a Milestone Kft. ügyvezetője.

A probléma ugyanis az, hogy az iskolákban nincs tanácsadói szolgálat, a diák pedig magától nem tud jó motivációs levelet írni. Az oktatás kiállítás szombaton is nyitva lesz Budapest Sportarénában.

Legnézettebb videók