Műsorújság
RTL Most

Bevallotta: izgalomba jött a gyújtogatástól

A tucatnyi autó felgyújtásáért 2010-ben első fokon még hat és fél évre ítélt fiatalember a szerdai tárgyaláson új vallomást tett.
A vádirat szerint a vádlott 2008. szeptember 22-e és 2009. január 17-e között Csepelen több alkalommal gyújtott fel gépkocsikat úgy, hogy azok kerekét vagy karosszériáját petróleummal, illetve benzinnel meglocsolta, majd meggyújtotta. A tüzet a tűzoltók vagy a környékbeli lakók oltották el. Több esetben az egymás mellett parkoló gépkocsik is veszélyben voltak, a tűz továbbterjedhetett volna.

A vádlott a gyújtogatással összesen 21 millió forintos kárt okozott. A Pesti Központi Kerületi Bíróság a fiatal férfit 2010 júniusában hat év hat hónap börtönbüntetésre ítélte hatrendbeli közveszély-okozásért és tizenegyrendbeli rongálásért. Az első fokú ítéletet az ügyészség tudomásul vette, de a vádlott és védője fellebbezett ellene.

A vádlott fiatalember a szerdai tárgyaláson sírással küszködve olvasott fel egy nyilatkozatot, ahogyan fogalmazott: a valós igazságról. Eszerint a tűz látványa szexuális izgalomba hozza, azt mondta, akkora élvezetet jelent számára, hogy ehhez foghatót nem ismer.

A Fővárosi Bíróság szerdán hozott jogerős ítéletében másfél évvel mérsékelte a büntetést, így a kiszabható maximum 12 év helyett 5 év börtönt kapott a csepeli gyújtogató. Ezt Surányi József bíró azzal indokolta, hogy a vádlott olyan feltáró jellegű beismerő vallomást tett, aminek fontosságát így is el akarta ismerni a bíróság.

Forrás: Független Hírügynökség

Legnézettebb videók