Műsorújság
RTL Most

Egyre többen térnek át az autógázra

Több hetet kell várniuk az autósoknak, ha át akarják alakítani a kocsijukat gázüzeműre.
365 forint helyett csak 205 forintba kerül egy liter. Nem kérdés: a legtöbb autósnak ez a fő érv, amikor gázüzemre állíttatja át az autóját.

De azért megéri számolni. Az átalakítás egy középkategóriás autónál két-háromszázezer forint, ráadásul gyakoribb a szerviz és nehezebb a parkolás. Gázüzemű autóval ugyanis tilos mélygarázsba beállni. Weinber Lénárd szerint ennyi belefér.

„Ezt a kis kellemetlenséget behozza. Mert 10 ezer forint helyett gázos autóba hatezerért lehet tankolni” – mondta Weinber Lénárd.

„Három-négy-öt-hat-hét. Hát durván február végéig vagyunk teli.”

Az előjegyzéseket számolja Ritecz Balázs. A műhelyében naponta egy-két autót alakítanak át gázüzeműre. A kocsi tulajdonosainak erre körülbelül egy hónapot kell várniuk.

-„Most az LPG átalakítások száma rohamosan megnőtt, és ez igaz az összes műhelyre Magyarországon.”
- Végre valaki örül a benzináremelésnek!
- Hát kimondva kimondatlanul. Hazudnék, ha azt mondanám, hogy nem indult be a szerviz.” – mondta Ritecz Balázs, Gázautó Centrum Kft.

És beindultak az LPG kutak is.

„Az elmúlt hónapokban körülbelül 10 százalékkal nőtt az autógáz forgalmunk. Ez elsősorban az árdifferenciának köszönhető.”

Ez a különbség csak annak köszönhető, hogy az autógázon kisebb az adó. Ennek pedig az az oka, hogy környezetkímélőbb, mint a benzines vagy a dízel autó.

Legnézettebb videók