Híradó

2011.01.13. 18:32 (csütörtök)

Eszes diákokat díjaztak a Parlamentben

Eszes diákokat díjaztak a Parlamentben

Harminc magyar fiatalnak adott át csütörtökön miniszterelnöki ösztöndíjakat és elismeréseket Orbán Viktor.

Orbán Viktor ünnepi beszédében hangsúlyozta, hogy a fiatalok világszínvonalú eredményei azért is dicséretesek, mert a korábbi évek oktatási hiányosságai és a nehéz körülmények ellenére utasítottak maguk mögé nagyon sok olyan diákot, aki sokkal jobb körülmények között tanulhat.

A miniszterelnök hozzátette: azon munkálkodnak a szakpolitikusok, hogy az ország megújításának keretében az oktatás színvonala is emelkedjen. Fontos lenne elérni azt, hogy a tehetséges fiatalok ne hagyják el az országot, illetve, ha tanulmányaik egy részét külföldön folytatják, azok befejezése után vonzó legyen nekik visszatérni Magyarországra.

A magyar diákok minden tárgyban több ezüst és bronzéremmel tértek haza, de például fizikából, kémiából és matematikából több aranyérmet is sikerült megszerezniük. Orbán Viktor az érmes diákokat egyéves miniszterelnöki ösztöndíjban részesítette. A miniszterelnök és Réthelyi Miklós megjutalmazta a felkészítő tanárok és tudósok munkáját is.

Forrás: Független Hírügynökség
18

A tartalom megtekintése csak 18 éven felüliek számára engedélyezett! Figyelem! Ez a médiatartalom kiskorúakra káros elemeket is tartalmaz. Amennyiben azt szeretné, hogy az Ön környezetében kiskorúak hasonló tartalmakhoz csak egyedi kód megadásával - azaz kiskorúak kizárása mellett – férjenek hozzá, kérjük, használjon szűrőprogramot. Szűrőprogram letöltése és további információk itt.

Elmúltam 18, megnézem
Nem nekem való
!

Figyelem, a következő videó a nyugalom megzavarására alkalmas képsorokat és hanghatásokat tartalmazhat!

Megnézem
Nem nekem való