Műsorújság
RTL Most

EMFESZ: Az egyiknek sikerül, a másiknak nem

Nem minden volt EMFESZ-ügyfél jár jól. Van olyan új szolgáltató, amelyik drágábban adja majd a gázt, de van olyan is, amelyik nem.
Két éve kötött szerződést Bánhidi Olivér az EMFESZ-el. Otthagyta a korábbi gázszolgáltatóját, ez a cég ugyanis a hivatalos árnál nyolc százalékkal olcsóbban adta a gázt.

De az EMFESZ engedélyét öt nappal ezelőtt bevonták. 300 ezer családnak ezért új szolgáltatója lesz. Bánhidi Olivér nem reménykedett abban, hogy továbbra is kedvezményes áron kapja az energiát.

„Miért is tartaná be az egyik szolgáltató egy másik szolgáltató ígéretét, ha nincs erre vonatkozó kötelezettsége?” – mondta Bánhidi Olivér.

Van, aki majd betartja, van, aki nem. Ez csak attól függ, hogy ki melyik szolgáltatónál volt - még az EMFESZ előtt. Az új szolgáltatót pályáztatás útján választotta ki az energiahivatal.

Akik korábban is az E.ON-nál voltak, nyolc százalékos drágulásra számíthatnak.

„Ugyanezen az áron kapják ezek az ügyfelek a földgázt, mint a többi lakossági ügyfelünk. És ugyanaz a szolgáltatás áll a rendelkezésükre” - mondta Kutasi István, az E-ON szóvivője.

Bár a pályázat végeredménye még nem nyilvános, a Világgazdaság információi szerint éppen ilyen drágulásra számíthatnak azok, akik korábban a GDF SUEZ ügyfelei voltak. Hiszen ők is újra a GDF Suez ügyfelei lesznek.

A korábbi FŐGÁZ ügyfeleknek viszont most majd a TIGÁZ ad gázt. Ők nem járnak rosszul, várhatóan ugyanolyan áron kapják majd az energiát, mint az EMFESZ-től. Vagyis kedvezményesen.

A TIGÁZ volt ügyfeleit pedig a FŐGÁZ veszi át. Itt várható drágulás, de a hivatalos árnál még így is olcsóbb lesz a gáz.

A TIGÁZ , a FŐGÁZ és a GDF SUEZ hétfőn nem nyilatkozott az RTL Híradónak.

Legnézettebb videók