Műsorújság
RTL Most

Mindennaposak a támadások a pszichiátrián?

Egy volt ápolónő az RTL Híradónak azt mondta, hogy hol ápolók, hol pedig a betegek sérülnek meg, mert a betegeket nem különítik el megfelelően egymástól.
A gyilkosság napján mondott fel a Nyírő Gyula kórházban egy nő. Ápolóként dolgozott a pszichiátrián. Jól ismerte azt a beteget is, aki a gyanú szerint kedd este megölte szobatársát.

„Ez a beteg egy régóta kezelt betegünk, tehát többször volt már nálunk. Mindig is ilyen agresszív volt, ugye ez egy fiatal drogos gyerek” – mondta.

Az ápolónő szerint nem lenne szabad az idős, memóriazavarokkal küzdő betegeket drogos és agresszív kezeltek mellé fektetni. Azt mondja, ezt már többször is jelezték a kórháznak, de semmi sem történt. Ráadásul ez már nem az első eset volt.

„Egy skizofrén beteg volt, aki nekitámadt a másik betegnek ugyanígy, az is egy ártatlan beteg, akit előtte hoztak be valamilyen depresszióval. Ez a beteg is évek óta kezelt beteg volt, injekcióra volt állítva, azon a napon pedig épp nem kapott injekciót, csak tablettákat” – mondta a volt ápolónő.

A megtámadott beteg egy héttel később meghalt, de még azok az ápolók is megsérültek, akik lefogták a dühöngő férfit. A kórházban mindennaposak a hasonló esetek, ezt mondja a nővér és nekik kevés lehetőségük van a dühöngők megfékezésére.

„Ha az orvos nem rendeli el, hogy én leköthetem a beteget, akkor nem tehetem meg. Injekciót sem adhatok be neki az orvos nélkül” – mondta.

A nő szerint ezek az esetek elkerülhetőek lennének, ha a különböző betegeket nem zárnák össze egymással.

Az üggyel kapcsolatban kerestük a Nyírő Gyula kórházat is, de pénteken senkit sem sikerült elérnünk. A gyilkossággal gyanúsított fiatalembert már átszállították az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetbe, ahol szigorú feltételek mellett őrzik.

Legnézettebb videók