Műsorújság
RTL Most

Koltai fia hűvösön marad

Koltai Gábor és két társa április 2-ig előzetes letartóztatásban maradhat.
Mint ismert, a filmes ügyben a 2010-ben még létező Vám- és Pénzügyőrség indított nyomozást „adóbevételt különösen jelentős mértékben csökkentő adócsalás és különösen nagy kárt okozó csalás” miatt. A gyanú szerint a filmek gyártására és értékesítésére egy komplex számlázási láncolatot hoztak létre. Ebben a filmek finanszírozásában és az értékesítésben résztvevő offshore cégek szerepeltek, illetve az áfa-visszaigénylést végző cégek és fiktív költségszámlákat kibocsátó társaságok is voltak. A nyomozás adatai szerint több milliárd forinttal károsították meg a központi költségvetést.

A Budai Központi Kerületi Bíróság december végi - még nem jogerős - végzése szerint három gyanúsított előzetesét április 2-ig, három hónappal hosszabbították meg. Az indoklás szerint az előzetes elrendelése óta nincs változás az ügyben, a megalapozott gyanú nem gyengült. A gyanúsítottak kiterjedt nemzetközi kapcsolatai lehetővé teszik, hogy külföldre távozzanak, az offshore cégekben való részvételük miatt akár hosszabb időre is. A bíróság szerint tartani lehet a szökésüktől és az elrejtőzésüktől. Az is lehetséges, hogy akadályoznák az eljárást, bizonyítékokat semmisítenének meg, vagy tanúkat befolyásolnának.

Korábban a Blikk írt arról, hogy Koltai Róbertet, Koltai Gábor apját tanúként hallgatták ki az ügyben és ebben gyakorlatilag fia ellen vallott. Koltai Róbert a cikk megjelenése után közleményben tudatta, hogy a bulvársajtóban valótlanságok jelentek meg. Korábbi közleménye szerint az adócsaláshoz semmi köze a fiának, ő és a felesége pedig egy formaság miatt kellett, hogy tanúvallomást tegyenek.

Forrás: Független Hírügynökség

Hasonló videók

  • Az RTL Híradó sorozatot indít: azokat a településeket és fővárosi kerületeket mutatjuk be, ahol a legizgalmasabb lehet a választás.
    Magyarország harmadik legnagyobb városa, és az egyike a két megyeszékhelynek, ahol jelenleg nem kormánypárti a polgármester. Pezseg a kulturális élet, alacsony a munkanélküliség, de sokan úgy látják, a város ellenzéki vezetése miatt komoly lehetőségektől esik el. Szegedet 2002 óta a szocialista Botka László vezeti.

  • Minden jogi kérdést tisztáztak - ezt mondta a magyar jogállamiságról szóló brüsszeli meghallgatás után az  igazsgáügyi miniszter. Varga Judit szerint politikai boszorkányüldözés zajlik Magyarország ellen a migráció elutasítása miatt. Az Unió soros elnökségét ellátó Finnország európai ügyekkel foglalkozó minisztere szerint viszont erről szó sincs, pusztán meghallgatták a magyar kormány álláspontját a vitában. A DK úgy reagált: a magyarok szabadásága az eljárás tétje.

  • Elhunyt Gallai Péter, a Piramis és a Bikini együttes zenésze. A billentyűs, zeneszerző halálát a Piramis együttes Facebook oldalán közölte. Gallai Péter a '70-es '80-as években írta a Piramis zenekar több meghatározó slágerét. 65 éves volt.

  • A világgazdaság elleni iráni támadásnak nevezte a szaúdi olajfinomítóval szembeni dróntámadásokat az Egyesült Államok energetikai minisztere. Irán szerint viszont alaptalanok az ellenük felhozott amerikai vádak. Az akciót egyébként az irániak által támogatott jemeni húszi lázadók vállalták magukra, ám egyre több jel utal arra, hogy nem ők állnak a légicsapás mögött.

  • Évtizedek óta nem látott mértékben drágult hétfőn a nyersolaj a Szaúd-arábiai olajterminálokat ért hétvégi támadássorozat után. A GKI Gazdaságkutató szerint ha a létesítményekben nagyobb károk keletkeztek és hosszabb ideig tart majd a helyreállításuk, akkor Magyarországon is nagyobb mértékben drágulhatnak az üzemanyagok. A benzinért és a gázolajért szerdától ugyanannyit kell fizetni, mint most.

  • Hivatalosan ugyan csak egy Fidesz által támogatott polgármester-jelölt indul Szegeden az önkormányzati választáson, de Botka Lászlónak négy kihívója is van. Van, aki iparfejlesztést ígér, más munkahelyeket, és többen a kormánnyal való jobb együttműködést hangsúlyozzák. A jelenlegi szocialista polgármester viszont folytatni szeretné a munkát. Az RTL Híradó sorozatot indít: azokat a településeket és fővárosi kerületeket mutatjuk be, ahol a legizgalmasabb lehet a választás.

  • Megafonnal ábrázolja és komolytalannak állítja be Tarlós István kihívóit a Fidelitas a plakátjain. A kampányban viszont épp a főpolgármester érkezett ilyen eszközzel egy sajtótájékoztatóra múlt pénteken. A Fidesz ifjúsági szervezete azt írta, hogy az eset után sem változtatnak a plakátokon, mert pénteken Tordai Bence volt az, aki "provokált, zavart keltett és indulatokat szított."

  • Magyarországot megvédeni ment Brüsszelbe - ezt mondta Varga Judit igazságügyi miniszter az unió általános ügyek tanácsának ülése előtt. A testület a magyar jogállamiság helyzetéről tárgyalt, miután az Európai Parlament már csaknem egy éve elfogadta az úgynevezett Sargentini-jelentést, amely kimondta: az országban sérül a demokrácia. A DK szerint az ülésen a magyar emberek szabadságáról tárgyalnak. Az egyeztetés adásunk alatt ért véget, az eredményről később tájékoztatják a nyilvánosságot.

Legnézettebb videók