Műsorújság
RTL Most

Kikapcsolták a fűtést egy fehérvári lakótelepen

Leállt a fűtés a székesfehérvári Vásárhelyi úti lakótelepen hétfő reggel.
A fűtést hétfő reggel fél nyolckor kapcsolta ki a szolgáltató a lakótelepen. Már kihűltek a radiátorok, most 18 fok van a lakásokban, de folyamatosan csökken a hőmérséklet. A rendőrségen feljelentést tettek - mondta a Független Hírügynökségnek az egyik lakó.

Októberben két alkalommal úgynevezett temperáló fűtésre állt át a korábbi szolgáltató. Akkor az öt társasház bírósághoz fordult. Január 20-án lesz az első tárgyalás.

Legutóbb karácsony előtt kaptak felszólítást a lakók. Ebből tudták meg, hogy a Stopping Hungária Kft-től egy Stopping Holding Kft. nevű cég vette meg a fűtőművet. A levélben azt írták: ha nem lesznek meg a hűségszerződések december 31-ig, akkor mindenki oldja meg a fűtését egyedileg. A szerződésben az is bent van egyébként, hogy tíz év után a társasházak ingyen megkapják a komplett fűtésrendszert. A lakók nagy része azonban nem írta alá a szerződést, mert nem bíznak az új tulajdonosban. A cégről egyébként csak annyit tudni, hogy Dél-Amerikában jegyezték be.

A lakótelepen egy éve azért nem volt fűtés, mert az E.On kikapcsolta a gázt. A lakók 12 milliós fűtésdíjjal voltak adósok a szolgáltatónak, és nem tudta fizetni a gázdíjat. Akkor az önkormányzat a kft. 7,5 millió forintos tartozását rendezte, a kft. pedig elengedte a lakók további 4,5 milliós tartozását. Akkor merült fel, hogy az önkormányzat cége megveszi a kazánt, ám az árban nem tudtak megegyezni. Az idén kétszer, rövid időre temperáló fűtésre állt át a Stopping Hungária Kft. Részben azért, mert októberre 8 millió forintos fűtésdíjjal tartoztak a lakók, másrészt mert nem írtak alá a kft-vel egy 15 éves hűségnyilatkozatot. A szerződés egyes pontjaival nem értettek a lakók egyet. Novemberben az E.On tájékoztatása szerint tartozás miatt ismét leállt volna a gázszolgáltatás, de ez végül nem történt meg. Akkor már felmerült, hogy a tulajdonos eladja a Stopping Hungária Kft-t.

Legnézettebb videók