Műsorújság
RTL Most

Zajos csend a Kossuth Rádióban

A reggeli műsor vezetője, Mong Attila egyperces csenddel tiltakozott a médiatörvény ellen. Jelentést kell írnia az esetről.
"Az éjszaka az Országgyűlésben elfogadták az új médiatörvényt. Az érvényben lévő törvény és a rádió szabályzata szerint hírhez véleményt nem fűzhetek, ezért a szerkesztővel, Bogár Zsolttal egyetértésben, lelkiismereti okokból most egy percig inkább csendben maradok. Az új médiatörvény miatt tehát a 180 percből - egy perc csend." Negyed hétkor ezzel konferálta fel Mong Attila a csendet. Aztán blogján tájékoztatott a fejleményekről, a napindító értekezletről, arról, hogy megbeszélésre hívták, majd az általa "őszinte, baráti légkörűnek" nevezett megbeszélés eredményéről, vagyis hogy az ügy kivizsgálásának végéig ő nem vezethet műsort, Bogár Zsolt pedig nem szerkeszthet.

Mong Attila műsorvezető és Bogár Zsolt szerkesztő sem kirúgva, sem felfüggesztve nincsen - erősítette meg a Független Hírügynökség kérdésére a Magyar Rádió vezérigazgatója. Jónás István a reggeli műsorban történtekkel kapcsolatban úgy fogalmazott: kíváncsi kollégái álláspontjára. Arra a kérdésre, hogy magánvéleménye szerint belefér-e a sajtószabadság fogalmába az, hogy egy percig nem szólal meg egy műsorvezető, Jónás István azt mondta: egyelőre nem akar állást foglalni, várja kollégái magyarázatát.

Legnézettebb videók