Műsorújság
RTL Most

Gyorsvonatba rohant egy pénzszállító autó

Pénzszállító autó rohant egy gyorsvonatba a 85-ös úton, a bágyogszováti vasúti átjáróban.
Totálkáros lett a pénzszállító, mely a gyorsvonattal ütközött. A szélvédő betört, a motor kiszakadt a helyéről és a kocsi hátulja is behorpadt. Az átjárónál történt a baleset, egyelőre nem tudni, hogy miért szaladt bele a pénzszállító a robogó vonatba. A vonat az ütközés után sem állt meg, mert a mozdonyvezető észre sem vette a karambolt, az utasok szóltak, hogy mi történt és ők értesítették a rendőrséget is. Az átjárónál nem volt sorompó, csak fényjelzés.

„A vasút kezelőjével GYSEV Zrt- vel vizsgálatot végzünk, hogy a vasúti átjáró fényjelző készülék működőképes volt- e , illetve működött- e” – mondta Böröcz Péter a Csornai Rendőrkapitányság közlekedésrendészeti osztályvezetője.

A rendőrök szerint a csúszós út és a köd is szerepet játszhatott a balesetben. A vonat utasai közül senkinek sem esett baja, a kocsi sofőrje és kísérője sérült meg.

„A baleset nagyon szerencsés kimenetelű volt, mind a két beszállított sérült egészen könnyű sérüléseket szenvedett, a gépkocsi utasát már hazaengedtük, és a sofőrt is gyakorlatilag csak megfigyelésre tartjuk a kórházban egy-két napig” – mondta Dr. Oláh Attila, a Petz Aladár Megyei Oktató Kórház orvos igazgatója.

Az érintett pénzszállító cég képviselőjét kedden nem érte el az RTL Klub Híradója. De a szakmai kamara elnökétől megtudta, hogy minden pénzszállító autó navigációval van felszerelve, mellyel pontosan visszakereshető, hogy milyen sebességgel haladt a kocsi és hogy betartotta- e a közlekedési szabályokat. A pénz ütközéskor semmiképp nem szóródhat az útra, mert azt teljesen elzárva tartják.

„Bármilyen ok miatt a gépkocsi lerobban, az lehet üzemzavar, baleset, azonnal indul a másik pénzszállító autó a helyszínre és akkor természetesen a szállítólevelek alapján tételesen veszik át a zacskókat” – mondta Németh Ferenc, a Magánnyomozói Szakmai Kamara, Személy- , és Vagyonvédelmi osztály elnöke.

A pénzszállító autókból egyébként rádió-adó vevőn is hívható segítség, és a támadást jelző berendezés magától is értesíti a központot az üzemzavarról.

A kép illusztráció!

Legnézettebb videók